Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 13:06
Advert

Uluslararası Tarsus Festivali coşkusu Mersin'i sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2.Uluslararası Tarsus Festivali’ coşkusu kenti sarmaya başladı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-11-2023 06:52
Uluslararası Tarsus Festivali coşkusu Mersin'i sardı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2.Uluslararası Tarsus Festivali’ coşkusu kenti sarmaya başladı. Kentin birçok noktasında Gürcistan ve Makedonya halk dansları toplulukları gösteri düzenledi.
‘Şahmeran’ temasıyla 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde, atölyeden workshoplara, defileden söyleşilere, film gösterimlerinden ulusal ve uluslararası halk dansları topluluğu gösterilerine kadar birçok etkinlik katılımcıları bekliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ve dolu dolu geçecek olan festivalde sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso sahne alarak, şarkılarıyla Mersinlileri coşturacak. Dans gösterisinden çok keyif aldığını söyleyen ve kendisinin de Boşnak göçmeni olduğunu ifade eden Hülya Özdemir, "Dans edenleri görünce çok duygulandım. Tekrardan gençlik günlerimi hatırlamak güzeldi. O havaları oynamak içimden geldi. Büyükşehir belediyemiz iyi ki böyle bir etkinlik yaptı. Festivallere gidiyorum, geziyorum. Bizler için bu yaştan sonra bunları seyretmek var. Hele ki memleket kokusu gelirse daha da güzel oluyor, tadına doyulmuyor” şeklinde konuştu.
Festivalin Tarsus’un ve Mersin kültürünün tanıtılması için oldukça iyi düşünüldüğünü belirten Duran Kunt ise “Diğer illerde yapılan kültür-sanat faaliyetlerine göre buradakileri daha güzel buluyorum. Bu tür etkinlikleri izleyenlerin kendini şanslı hissetmesi gerekir. Olabilecek en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kültürel manada memnunuz” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi