Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:50
Advert

Taşkaya: "Çocukların kitaplara olan ilgileri arttırılmalı"

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya, çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılmasını istedi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-03-2024 10:46
Taşkaya:

AKDENİZ POSTASI

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya, çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılmasını istedi.
Yenişehir Belediyesi Anaokulu, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya ile velileri buluşturdu. Çocuk edebiyatında nitelikli kitap kavramı ve kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken konular üzerine paylaşımlarda bulunan Taşkaya, "Çocukluğumda beni arkadaşlarımdan farklı kılan, babamın evimizdeki kütüphanesiydi" dedi. Taşkaya, anne babalara, çocuklarına okuyacakları kitapları bir liste haline getirmeleri ve bu kitapları çocuklarından önce kendilerinin okumaları gerektiğini söyledi. Okuyacakları kitapları belirlerken çocuğun yaşını, ilgisini, dikkat süresini, kitabın içinde yer alan cümlelerin kısa ve anlaşılır olmasını, resimlerinin ise dikkat çeken, hikayeye uygun, korku unsuru içermeyen nitelikte olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca kitap basımında kullanılan kağıt, boya gibi malzemelerin çocuk sağlığına uygun olması gerektiğine dikkat çekti.
Taşkaya, çocuğun küçük yaştan itibaren kitaplara ilgilerini artırmak ve okuma alışkanlığı becerisini edindirmek, ayrıca kitaplara ekonomik olarak ulaşmak için kütüphane, sahaf gibi yerlere ailelerin çocuklarıyla birlikte gitmeleri gerektiği vurgusunu yaptı.
Yenişehir Belediyesi Anaokulunda düzenlenen buluşma, velilerin kendi hayatlarından ve deneyimlerinden getirdikleri örneklerle etkileşimli ve verimli bir şekilde sonlandırıldı.
Etkinlik sonunda Yenişehir Belediyesi Anaokulu Müdürü Ümmühan Kılıç, Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi