Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 11:53
Advert

SODEV’DEN METRO İSTANBUL’A ÖDÜL

İBB iştiraklerinden Metro İstanbul, teknoloji ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında iki ödülün sahibi oldu. Pandemi sürecinde geliştirdiği Mobil Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS) ile geleneksel Teknoloji Kaptanları Ödülleri’ni alan Metro İstanbul, Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Sunulan En İyi Uygulama” kategorisinde birinci seçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2022 14:25   Güncelleme : 12-12-2022 14:25
SODEV’DEN METRO İSTANBUL’A ÖDÜL

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul, çalışanlarının birbiriyle temasını azaltarak sağlığını korumak amacıyla Mobil PDKS uygulamasını geliştirdi. Proje, teknoloji yayıncılığının önemli mecralarından BThaber gazetesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Teknoloji Kaptanları Ödülleri’nde değerlendirildi. 6 kategoride 68 projenin yarıştığı törende, Operasyonel Yetkinlik Projesi dalında ödüle Metro İstanbul layık görüldü.

Metro İstanbul’a bir ödül de 2019 yılında başlattığı toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik değişim ve dönüşüm hareketiyle geldi. SODEV tarafından Türkiye çapında belediyelerin cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarının ödüllendirildiği, İsveç merkezli Olof Palme International Center iş birliğiyle organize edilen Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri sahiplerini buldu. 13 farklı kategoride ödül verilen törende Metro İstanbul, kadın tren sürücüleri projesi ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Sunulan En İyi Uygulama” ödülünü aldı.

Metro İstanbul’da görev yapan kadın tren sürücüsü sayısı 2019 yılının Haziran ayında 8 iken, Aralık 2022 itibarıyla bu sayı 22 kat artarak 178’e ulaştı.

Kadınların toplumsal hayatın her kademesinde eşit ve adil bir şekilde temsil edilmesi ilkesi ile hareket eden Metro İstanbul, bu yönde gerçekleştirdiği çalışmaları ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık: Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde Avrupa Bölgesi Özel Ödülü’ne, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından ise cinsiyet eşitliği yaklaşımı ile rol model gösterilerek Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi