Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:22
Advert

Polisevi saldırısı davasında 5 sanık tahliye edildi

Mersin'de geçen yıl polisevine düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili görülen davada, tutuklu yargılanan sanıklardan 5'i tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 24-10-2023 08:10
Polisevi saldırısı davasında 5 sanık tahliye edildi

AKDENİZ POSTASI

Mersin'de geçen yıl polisevine düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili görülen davada, tutuklu yargılanan sanıklardan 5'i tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Mezitli ilçesindeki Tece Polisevine geçen yıl düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 7'si tutuklu, 2'si firari, biri tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sait D. ve Abdulgalip G. katılırken, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Suçtan zarar gören müştekiler ve avukatlar da salonda hazır bulundu.
Davanın 3.duruşmasında AVM önünden aldığı kadın teröristleri polisevi yakınına götüren taksi şoförü G.Y., tanık sıfatıyla dinlendi. Takside sıra beklediği sırada 2 küpeli kadının yanına geldiğini anlatan G.Y., "Kadınlardan biri bana gelip gidecekleri adresi söyledi. Diğeri benimle konuşmadı. Bana arkadaşlarının yanına gideceklerini söyledi. Kadınları aldım, Tece'de bulunan polisevine yakın bir mesafede bıraktım. Bana kendilerini öğrenci arkadaşlarının alacağını söylediler. Bu iki şahsın üzerinde iki tane sırt çantası vardı. Bu çantalara ben hiç müdahale etmedim, öğrenci olduklarını düşünmüştüm. Bu şahısların terörist oldukları aklımın ucundan bile geçmedi. Giyimlerinden kuşamlarından hal ve tavırlarından bende böyle bir his uyandırmadılar" dedi.

5 sanık tahliye edildi
Tanıkları ve avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mazlum K., Mazlum D., Kahraman B. ve Ahmet E.'nin 'yurt dışı yasağı' ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, Zeki Ö.'yü ise tutuksuz yargılanmak üzere 'ev hapsi' kararı ile tahliye etti. Diğer sanıklar Sait D. ve Abdulgalip G.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Olay
Mersin'de iki kadın terörist tarafından 26 Eylül 2022'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, meslektaşı Abdulkadir Öztürk yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

İddianamede ağır cezalar istendi
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo ile Sait D. ve Abdulgalip G. hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye 7 kez teşebbüs', 'kişiyi tasarlayarak öldürmeye 3 kez teşebbüs' ve 'mala ve kamu malına zarar verme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar için de 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme' maddeleri hariç aynı suçlardan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 207'şer yıla kadar hapis talep edildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi