Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:42
Advert

Polisevi saldırısı davasında 2 şüpheli daha tahliye edildi

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırıyla ilgili görülen davada tutuklu yargılanan 2 şüpheli daha 'adli kontrol' kaydıyla tahliye edildi.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 12-11-2023 07:31
Polisevi saldırısı davasında 2 şüpheli daha tahliye edildi

AKDENİZ POSTASI

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırıyla ilgili görülen davada tutuklu yargılanan 2 şüpheli daha 'adli kontrol' kaydıyla tahliye edildi.
Mezitli ilçesindeki Tece Polisevine 26 Eylül 2022'de düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 2'si tutuklu, 2'si firari, 6'sı tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sait D. ve Abdulgalip G. ile tutuksuz Mazlum K, Zeki Ö, Mazlum D, Kahraman B, Ahmet E. ve Fatih S. katıldı. Müştekilerin dinlenilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan Abdulgalip G, teröristleri aracıyla kent merkezine götürdüğü iddiasına ilişkin, "Bu kadınları insaniyet namına aracıma aldım. Onların terörist olduğunu bilmiyordum. Bekçi Sait D'nin beni durdurması üzerine bu 2 kadını arabama aldım. Patlatmadan haberim yoktu. Sabah polisler beni alınca öğrendim. Burada doğdum, burada büyüdüm. Vatanı bırakıp nereye gideceğim? Bırakın kaçmayı, olayın aydınlatılması için her gün mahkemeye gelirim. Bütün bilgi ve belgeler dosyanın içerisindedir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Kadın teröristlerin paramotorla geldikleri Tarsus'un Yaramış Mahallesi'ndeki arazinin yakınında bekçilik yapan Sait D. de tahliyesini talep etti.

Tahliyelerine karar verildi
Avukatların da beyanını alan mahkeme heyeti, sanıklar Sait D. ile Abdulgalip G'nin tutuklu kaldıkları süre ve savunmalarının alınmış olması dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şartı ile 'adli kontrol' çerçevesinde tahliyesine, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.
Mahkeme heyeti, teröristlerin polisevi yakınındaki çöp konteynerine bıraktığı patlayıcı düzenekte parmak izi tespit edilen firari PKK'lı terörist Dilşah Ercan ve paramotorda parmak izi saptanan ve teröristleri saldırıya hazırladığı belirlenen firari Ahmet Ahmo hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin ise infazının beklenmesine hükmetti.

İddianame
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo ile Sait D. ve Abdulgalip G. hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye 7 kez teşebbüs', 'kişiyi tasarlayarak öldürmeye 3 kez teşebbüs' ve 'mala ve kamu malına zarar verme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227'şer yıla kadar hapis cezası istenildi. Diğer sanıklar için de 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme' maddeleri hariç aynı suçlardan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 207'şer yıla kadar hapis talep edildi.
Mahkeme heyeti, önceki celsede Kahraman B, Ahmet E, Mazlum K. ve Mazlum D'nin yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbiriyle, Zeki Ö'nün de ev hapsi şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Olay
Mersin'de iki kadın terörist tarafından 26 Eylül 2022'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, meslektaşı Abdulkadir Öztürk yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi