Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 10:40
Advert

Ovabaşı ve Korucuk’ta Taş Ocağı Kurulması İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenecek

Anamur Çevre Platformu’ndan yapılan açıklamaya göre;  Güngörler Hafriyat- Madencilik Ltd Şti’nin işlettiği patlatmalı taş(dolomit) ocağını Ovabaşı’na doğru genişletmek isteği üzerine 10 Ağustos’ta toplantı yapılacaktır.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:50
Ovabaşı ve Korucuk’ta Taş Ocağı Kurulması İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenecek

İMAM GEZİCİ

Edinilen bilgiye göre; “Doğanın canına okuyan taş ocaklarından biri olan Emirşah’taki patlatmalı taş(dolomit) ocağını Ovabaşı’ndan Korucuk sınırına doğru genişletmek ve kapasite arttırmak istiyorlarmış. Kapasite artışına izin verilmesi halinde, bölgedeki tepelerin ve ormanlık alanının yok olması kaçınılmazdır. Cehennem sıcaklarını ve ciddi ölçüde kuraklık yaşadığımız şu günlerde, su kaynaklarımızın tek bir damlasını ve tek bir ağacı dahi kaybetme lüksümüzün olmadığını yetkililere anlatması gerekli yöre halkının.

Doğaya saplanmış hançerlerden biri olan Güngörler Hafriyat- Madencilik Ltd Şti’nin işlettiği patlatmalı taş(dolomit) ocağını Ovabaşı’na doğru genişletmek istiyorlarmış.

Şirketin başlattığı Çed süreci ile ilgili olarak 10.08.2023 günü saat 14.00’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda toplantı yapılacaktır.

Suyunu, ormanını, tarım alanlarını kaybetmek istemeyen kişilere duyurulur.”

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi