Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:43
Advert

'Orman zararlılarıyla mücadele' eğitimleri tamamlandı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen 'orman zararlılarıyla mücadele' eğitimleri tamamlandı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 11-03-2024 15:25
'Orman zararlılarıyla mücadele' eğitimleri tamamlandı

HAVVA ULU

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen 'orman zararlılarıyla mücadele' eğitimleri tamamlandı.
Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışma kapsamında, 9 orman işletme müdürlüğünde eğitim düzenlendi. Eğitimlere, orman muhafaza memurları, mutemetler ve ilgili personel katıldı. Ayrıca ilçelerde bulunan adliyelerde görevli başsavcı, savcı ve ceza hakimleri de seminerlere davet edilerek, uygulamada karşılaşılan sorunlara karşı çalışma birlikteliği sağlandı.
Eğitimler, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Veysel Önen, şube mühendisleri Ömer Türkleş, Ersin Tuncay Sarı ve entomolog Mehmet Kaplan tarafından verildi.

Anamur'da kadınlara yönelik program düzenlendi
Öte yandan, Anamur Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kadınlara yönelik 'Söz Kadının' sloganıyla kutlama programı düzenledi.
Programda, üretici kadınlara alzaymır ve demans gibi hastalıklarda hafızanın iyileştirilmesi açısından olumlu potansiyele sahip olduğu belirtilen endemik tür olan başak çayı fidesi hediye edildi.
Anamur Fidanlık Müdürlüğünde 2015 yılında üretimine başlanan ve tıbbi aromatik bitkiler arasında yer alan başak çayının yetiştirme, paketleme ve tüketime sunulması hakkında da kadınlara bilgi verildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi