Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 00:00
Advert

Minik Eller Kreş Öğrencileri Sevimli  Dostlarını Unutmadı

Anamur’da Okul Öncesi Eğitim Konusunda Adından Sıkça Bahsettiren Minik Eller Kreş Gündüz Bakımevi Minikleri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Bozyazı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyarette bulundu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-10-2023 10:01   Güncelleme : 05-10-2023 13:54
Minik Eller Kreş Öğrencileri Sevimli  Dostlarını Unutmadı

HAVVA ULU

Minik Eller Kreş Gündüz Bakımevi Kurum Müdürü Eda Şimşek, "hayvan hakları konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artmasını amaçlayan çalışmalara öncelik vermekteyiz. Dünyamızın bütün canlıların ortak yaşam alanı olduğu düşüncesini bütün kalbimizle benimsememizdir. Biliyor ve inanıyoruz ki; hayvanları korumanın yolu onları sevmekten geçmektedir. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Kaldı ki; hem dinimiz, hem töremiz, bu konu da hassasiyetlerini yüz yıllardır ortaya koymuştur. Kadim medeniyetimizin her safhasında hayvanlar yaşamımızın ve sevgimizin paydaşı olmuştur. Yapmaya çalıştığımız şey bu hassasiyeti geleceğe taşımak çabasıdır. Sevgili çocuklar, şunu hiç unutmamanızı istiyorum. Nefret bir zehir, sevgi ise onun panzehridir. Hem insanları, hem hayvanları, hem doğayı sevmek bütün sorunları ortadan kaldıracak. Bütün eksikleri tamam edecektir. Referans noktamız sevgi olduğu sürece hiç bir konuda endişe etmek zorunda kalmadığımızı ve dünyanın daha güzel bir yer olduğunu göreceksiniz. Bugün patili dostlarımıza ayırdığınız zaman için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Barınaktaki hayvanlara mama getiren öğrencilere, Veteriner Hekim tarafından bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilere sokak hayvanlarına nasıl davranılacağı, yaralı bir hayvan görüldüğünde neler yapılacağı anlatıldı. 

Öğretmenler ise farklı etkinliklerle miniklere hayvan sevgisini aşıladılar.Parklarda kedi evlerine mama ve su bıraktılar.

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi