Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:41
Advert

MESKİ, 'Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 'Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 10-12-2023 07:17   Güncelleme : 27-12-2023 00:59
MESKİ, 'Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 'Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.
Fiziksel şartları ve görüntüleri tamamen yenilenerek bütün iç alanları endüstriyel raf sistemleri ile donatılan, yeni stok yönetiminin kullanıldığı, son teknolojik sisteme sahip bilgisayar programları ile sistematik bir şekilde yürütülen ve tüm ürünlerin barkodlu hale getirildiği 21 adet lojistik merkezi, MESKİ bünyesinde hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda MESKİ, Türkiye genelinde bu yeni sisteme tam anlamıyla geçen 2. su ve kanalizasyon idaresi oldu.
Merkezi stok yönetimi süreci
Merkezi stok yönetimi sürecinde MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimlerin mal alım talepleri tek bir noktada toplanarak, stok yönetim süreci içerisinde değerlendiriliyor. Talepler mevcutsa stoklardan karşılanırken, mevcut değilse tedarik ediliyor. Ambar Şube Müdürlüğü tarafından toplu ve 1xbet türkiye planlı bir şekilde yapılan malzeme alımları sayesinde, daha az maliyetle daha fazla envanter kayıt altına alınıyor. Sürekli kontrolü ve takibi yapılan malzeme listeleri ile gereksiz ve yanlış alımların önüne geçerek tasarruf sağlayan MESKİ, bütçesini en verimli şekilde kullanmayı amaçlıyor. Tüm ilçelerde faaliyet gösteren ambarlar sayesinde, malzemelerin tek noktadan kontrol edilmesiyle gecikme ve organizasyon sıkıntılarının önüne geçiliyor.
“Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kesintisiz hizmet sağlıyoruz”
Bu dönemde planlanan en büyük projelerden birisi olan merkezi bütçe ve merkezi stok yönetim sistemini hayata geçirdiklerini belirten MESKİ Ambar Müdürü Onur Özgül, “Tüm Türkiye genelinde tam anlamıyla bu sisteme geçen 2. Büyükşehir Belediyesi olmaktan da son derece mutlu ve gururluyuz. Daha önce fiziksel yapısı yetersiz, kullanıma uygun olmayan ve tüm Mersin genelinde 5 olan ambar sayısını, 2 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 400’ün üzerinde bir artışla 21’e ulaştırdık. 13 ilçemizde kurduğumuz 21 lojistik merkezimiz sayesinde, arızalarda ve bakım-onarımlarda malzeme tedariği beklemeden, zaman kaybetmeden vatandaşlarımıza hizmet sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi