Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:57
Advert

MESKİ, kayıp kaçakla mücadeleye hız verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçakla mücadeleye devam ediyor.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 10-07-2023 08:48
MESKİ, kayıp kaçakla mücadeleye hız verdi

AKDENİZ POSTASI
Bu çerçevede, MESKİ’nin Veri Tabanlı İzleme Sistemi Merkezi (SCADA) Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü, merkez Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde düzenli akustik dinleme işlemleri ile içmesuyunu koruma altına alıyor. 2022 yılı içerisinde oluşturulan Doğu ve Batı Sızıntı Şeflikleri de 8 ekip, 19 personel ile 9 ilçede aktif olarak akustik dinleme işlemleri gerçekleştiriyor. Böylelikle, merkez ilçelerde uzun süredir aktif olarak görev yapan MESKİ akustik dinleme operatörleri ile Mersin’in doğu ve batı ilçelerinde kurulan şeflikleri tarafından düzenli olarak yapılan akustik dinlemeyle yüzeye çıkmayan içmesuyu arızaları tespit ediliyor ve kısa sürede onarılıyor.

1 yılda 3 bin 195 arıza giderilerek, 2 milyon 250 bin içmesuyu korundu
Kuraklıkla ve kayıp-kaçakla mücadelede çalışmalarını hızlandıran MESKİ’nin 2022’de kurduğu Doğu Sızıntı Şefliğinde bin 327 ve Batı Sızıntı Şefliğinde bin 868 olmak üzere toplam 3 bin 195 adet yüzeye çıkmayan içmesuyu arızası tespit edilerek onarıldı. Tespiti gerçekleştirilen arızaların akustik dinlemeyle onarılması sayesinde yaklaşık 2 milyon 250 bin metreküp içmesuyunun geri kazanımı sağlandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi