Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:36
Advert

Lezzetli tarifler yapmak için bu kez çocuklar kollarını sıvadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘Minik Gurmeler’ atölyesinin ikincisini Tarsus Gençlik Parkı'nda gerçekleştirdi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-09-2023 14:07
Lezzetli tarifler yapmak için bu kez çocuklar kollarını sıvadı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘Minik Gurmeler’ atölyesinin ikincisini Tarsus Gençlik Parkı'nda gerçekleştirdi. Atölye çalışmaları çerçevesinde, küçük çocuklara hem sağlıklı hem de pratik lezzetlerden biri olan sandviç yapımı öğretildi.
Çocukların motor becerilerinin gelişmesi, sosyalleşmesi ve özgüven kazanmalarının amaçlandığı eğitimin sonunda, çocuklara katılım belgesi dağıtıldı. Eğitim bitiminde hazırladıkları sandviçleri yiyen çocuklar, keyifli zaman geçirmenin tadını çıkardı.
“Çocuklar atölyede sandviç yapmanın yanı sıra ev içi kurallara dair bilgiler de öğrendi”
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Meryem Yılmaz, “Bugün çocuklarımız için güzel bir etkinlik yaptık. Onlara sandviç yapmayı öğrettik. Evde annelerine yardımcı olmayı, hijyeni, masa nasıl toparlanır, sandviç nasıl yapılır bunları öğretmeye çalıştık” dedi. Yılmaz, “İlk önce çocuklarımıza sandviçin nasıl yapılacağını tarif ettik. Sonra bizim gözetimimizde sandviçlerini yaptılar ve afiyetle güzelce yediler” ifadelerini kullandı.
Atölyeye oğlunu getiren annelerden Melis Ay, “İnternetten programları sürekli takip ediyorum. Oğlum Mersin Büyükşehir Belediyesi kurslarına sürekli gidiyor. Davetiyeyi görünce mutlu oldum. Etkinlikleri çok seviyor. Kendi yaptıkları yemeği yiyecekler. Evde hamur işlerini hep birlikte yapıyoruz, bana yardım ediyor” dedi. Etkinlikleri çocuklar için çok faydalı bulduğunu söyleyen Ay, “Oğlum şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu bütün etkinliklere katıldı. Satranç, robotik kodlama, hepsine yaz boyu devam ediyor. Çocuklarımız evde oturup telefonla oynayacağına buralarda güzel vakit geçiriyorlar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yapılan duyurular aracılığıyla programı öğrendiğini söyleyen anne Olcay Yılmaz ise “Duyuruyu görünce etkinliğe biz de katılmak istedik. Evde hep beraber kızımla birlikte yemekler, pasta yapıp güzel zaman geçiririz. Çocuklarımızın vakit geçirmesine, tabletten telefondan uzaklaşmasına yardımcı olup, sıkılmalarının da önüne geçip, kendilerine yeni bir yetenek katmalarına yardımcı oluyor” diye konuştu.
Çocuklardan Berkay Miraç Ay ise, “Önce peyniri ekmeğe dizmekle başladım. Ardından domatesleri ve salatalığı üzerine ekledim. Maydanoz ve marullardan sonra ekmek de güzel olunca sandviç de çok güzel oldu. Evde bundan sonra sandviç yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi