Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:00
Advert

İstiklal Caddesi 3. etap çalışması tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde başlatılan asfalt, refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları tamamlandı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 12-08-2023 06:12
İstiklal Caddesi 3. etap çalışması tamamlandı

AKDENİZ POSTASI
Özgür Çocuk Parkı ile Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik kısımda sürdürülen çalışmaların ardından trafiğe ve vatandaşların kullanımına açılan yol ve kaldırımlar, esnaf, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan tam not aldı. Yaklaşık 6 bin 200 ton asfaltın kullanıldığı çalışma kapsamında toplam 1 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt, refüj ve kaldırımlar yenilendi. Trafikte herhangi bir aksama olmaması adına bölüm bölüm sürdürülen çalışmaların ardından sürücüler kaliteli bir yolda araç kullanmanın keyfini çıkaracak, engelli, yaşlı ve çocuklar ise geniş ve kolay kullanımlı kaldırımlar ile çarşı merkezine ulaşabilecekler.

“Şehrin can damarlarından biri olan İstiklal Caddesinin 3. etabını tamamladık”
Şehrin can damarlarından biri olan İstiklal Caddesinin 3. etap çalışmaları kapsamında, 1 kilometrelik kısmının duble yol yapım çalışmalarını tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü Ahmet Serkan Ataman, “Sakarya Caddesi ile GMK Bulvarı arasında bulunan İstiklal Caddesi 3. etap çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Çalışma kapsamında 6 bin 200 ton sıcak asfalt, 7 bin 700 metrekare kaldırım imalatının yanı sıra 4 bin metre uzunluğunda bordür imalatını tamamladık” dedi. Çalışmanın tamamlanmasının mutluluğunu vatandaş, esnaf ve sürücülerle hep birlikte yaşadıklarını aktaran Hakan, “Başkanımız Vahap Seçer’in dediği gibi ‘Yolumuz artık daha açık’” ifadelerini kullandı.

“Asfalta söylenecek söz yok”
Kiremithane Mahalle Muhtarı ve Akdeniz Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ise İstiklal Caddesinin çok güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek, “Biz zaten yıllardır buranın yapılmasını bekliyorduk. Bu yıla kısmet oldu. Çok güzel bir asfalt oldu. Zaten Büyükşehirin yaptığı asfalta söylenecek söz yok. Burada 3-4 tane mahalle var. Hepimize hayırlı olsun. Yapanların ellerine sağlık. Hem de bu çok sıcak günlerde yaptılar. İşçilere de teşekkür ediyoruz. 45-55 derece sıcaklıkta çalıştılar. Mühendis arkadaşlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“1999 yılından beri böyle bir cadde görmemiştik”
Barış Mahallesi Muhtarı Metin İlkyaz da yıllardır Mersin’in eksik olan çalışmalarını Başkan Vahap Seçer’in en güzel şekilde yaptığını ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İlkyaz, “1999 yılından belli böyle bir cadde görmemiştik biz. Barış Mahallesi’nde 4 adet cadde var. Cengiz Topel Caddesi, İstiklal Caddesi, Bahçeler Caddesi ve Soğuk Caddesi. Büyükşehir Belediyesi mahalledeki 4 tane caddeyi de en güzel şekilde yaptı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi