Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 09:58
Advert

İncirgediği temiz içme suyuna kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi'nde inşaatı süren paket içme suyu arıtma tesisini tamamladı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 09-11-2023 14:02
İncirgediği temiz içme suyuna kavuştu

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi'nde inşaatı süren paket içme suyu arıtma tesisini tamamladı. Çalışmanın tamamlanmasıyla, daha önce artezyen suyu içen mahalle sakinleri temiz ve kaliteli içme suyuna kavuştu.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, tesisin çalışma prensiplerini inceledi
MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, İncirgediği Mahallesi'nde vatandaşların hizmetine sunulan tesisi ziyaret ederek, arıtma sistemini yerinde inceledi. Genel Müdür İrfan Korkmaz’a, yetkililer tarafından sistemde bulunan üniteler ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler verilirken, saatte 6 metreküp içilebilir temiz su üretme kapasitesine sahip olan arıtma sistemi sayesinde, bölgenin su sorununun çözüldüğü vurgulandı. Aynı zamanda tesisin tamamı otomasyonla ve uzaktan izlenerek işletilecek olan İncirgediği paket arıtma sistemiyle, bölgedeki kuyu suyunda bulunan kirletici maddelerin de (amonyak, demir, sülfat vb.) ileri arıtma yöntemleri ile sudan temizleneceğinin altı çizildi.

“İleri arıtma yöntemleriyle parametleri limitlerin kat kat altına indirdik”
MESKİ’de içme suyu klorlama ve şebeke denetimi birim sorumlusu olarak görev yapan Ali Şahin; “Tarsus ilçemize bağlı İncirgediği Mahallesi’nde Genel Müdürlüğümüzce açılan sondaj çıkış suyunun merkez su analiz laboratuvarında yapılan analizleri sonucunda amonyum, demir ve sülfat parametreleri yönünden insani tüketime uygun olmadığını tespit ettik. Bunun üzerine başlattığımız paket içme suyu arıtma tesisi projesini bu yılın şubat ayı itibariyle tamamlayarak, İncirgediği Mahalllesi'nin hizmetine sunduk. İleri arıtma yöntemleriyle söz konusu parametreleri limitlerin kat kat altına indirmekte olan içme suyu arıtma tesisimizin mahallemize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Mahalle sakinleri içme suyunun kalitesinden memnun
İncirgediği sakinlerinden Şerafettin Can da temiz içme suyuna kavuşmanın kendilerini memnun ettiğini belirterek, “İçme suyumuzdan çok rahatsızdık. Daha önceleri arabamın arkasına petlerle daha güvenli yerlerden doldurup gelip içiyordum. Şu an bu tesis yapılınca o işten kurtulduk. Rahatlıkla suyumuzu içiyoruz. Çok memnunuz. Yapılan hizmetten dolayı başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi