Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:44
Advert

Erkekler sahada kadınlar tribünde

 Mersin'de 18'incisi düzenlenen ve 122 karşılaşmanın oynanacağı köyler arası futbol turnuvasında tribünün büyük bölümünü kadınlar doldurdu.

SPOR
Giriş Tarihi : 09-07-2023 05:41
Erkekler sahada kadınlar tribünde

AKDENİZ POSTASI

Çocukları ile geldikleri tribünde takımları için tezahürat yapıp alkış tutan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Futbolcuların her pozisyonunda tribünlerde heyecanın dozu da arttı.
Erdemli ilçesinde kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Kaymakamlık Kupası futbol turnuvası, bu yıl 42 köy ve mahalle takımı ile binin üzerinde futbolcunun katılımıyla başladı. Başlama vuruşu öncesinde kadınlar arasında halat çekme yarışması yapıldı. Ardından turnuvanın başlama vuruşunu Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, beraberinde Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Spor Müdürü Ökkeş Demir, sporcularla yaptı.

Vali Pehlivan:"Hanım kardeşlerimizin ilgi göstermesi dikkat çekici"
Vali Pehlivan, 71 mahallesi bulunan Erdemli'de turnuvaya 42 takımın katıldığını belirterek, "Erdemli ilçemiz sporun etrafında kenetlenmiş, kadınıyla erkeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla spora olan ilgisini bu turnuvaya yansıtmış ki 18 yıl boyunca devam etmiş. Sadece bir yaş gurubu değil, her yaş gurubundan ve özellikle hanım kardeşlerimizin ilgi göstermesi dikkat çekici. Kadınlarımızın, hanım kardeşlerimizin bu turnuvaya ilgi göstermesi inanıyor ve biliyoruz ki centilmenlik düzeyini daha da arttıracak. Bu turnuvaların kardeşçe, dostluk çerçevesinde geçmesine büyük katkı sağlıyordur ve sağlayacaktır" dedi.

Cansu Demir: "Kadınlardan tam destek"
Tribünde takımını destekleyenlerden Cansu Demir, "Her sene düzenlenen bu maçı izlemeye geldik. Bir senedir bu maçları bekliyoruz. Rakiplerimizi yenip bu sene de şampiyon olmak istiyoruz" dedi.
Kadınlardan Elif Badas da, "Her sene olduğu gibi bu senede turnuva maçları başladı. Takımımızın arkasındayız çok heyecanlı bir maç, daha ilk maç. İleride bir sürü maçımız var, umarım şampiyon oluruz" diye konuştu.
Takımını desteklemek için geldiğini belirten Serap Gücüş ise "Köyümü temsil etmek için buraya geldim. Geleneksel olan bu turnuvaya her yıl burada olacağım ve köyüme destek vereceğim" ifadelerini kullandı.
Turnuvaya katılan muhtarlardan Necat Şahin, "Gençlerimiz mutlu olsun diye elimizden geleni yapıyoruz. Bu turnuva kaynaşmayı sağlıyor, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı sağlıyor, büyüğe küçüğe saygıyı öğretiyor" şeklinde konuştu.
Geçen yılın şampiyonu Tapureli turnuvanın ilk maçında Ayaş karşısında bulduğu 3 gole 3 puan alarak açılış yaptı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği turnuvanın şampiyonunun ise turnuva boyunca yapılacak 122 maç sonunda belli olacağı bildirildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi