Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:14
Advert

Engelsiz yaşam parkı ikinci evleri oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren engelsiz yaşam parkı, hem engelli bireylerin, hem de ailelerinin hayatlarına dokunuyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-11-2023 06:02
Engelsiz yaşam parkı ikinci evleri oldu

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren engelsiz yaşam parkı, hem engelli bireylerin, hem de ailelerinin hayatlarına dokunuyor.
Engelli bireyler haftanın 5 günü bocce, körling, dekoratif el sanatları, drama, halk dansları ve beden eğitimi dersleri alırken, anneleri de dekoratif el sanatlarından pilatese, işaret dilinden nefes terapisine varıncaya kadar pek çok derse katılabiliyor.
“Özel bireylerin aileleri ile nefes seansları düzenliyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde engelsiz yaşam parkı sorumlusu ve aynı zamanda nefes koçluğu yapan Betül Demir, “Burada özel bireylerin aileleri ile birlikte nefes seansları düzenliyoruz. Diyafram nefesi, bedenimizin oksijenlenmesini ve yaşamda daha kolaylıkla yol almamızı sağlayan en doğru nefes şekillerinden bir tanesi. Bu nefesi hayatımızın odak noktası haline getirdiğimizde, kanımızın oksijenlenmesi, bedenimizin daha sağlıklı bir şekilde yol alması, bunun yanında yaşam içinde yol alırken yaşadığımız stres, kaygı, öfke gibi negatif enerjilerden daha sakin bir şekilde uzaklaşmamızı sağlıyor. Her Çarşamba 10.30 ile 11.30 saatleri arasında nefes seanslarını yürütüyoruz. Her ay programımızı düzenli olarak güncelliyoruz. Dışarıdan katılmak isteyen bireylerimiz olursa, onlara da seçenekler sunuyoruz” dedi.
Programın yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Demir, “Seanslara katılan velilerimiz, bedensel olarak farkındalıklarının çok yükseldiğini ifade ediyorlar. Aylık programlarımızda iletişim numaralarımız var. Buradan bizlere ulaşarak, kayıt oluşturarak programın yoğunluğuna ve katılımcı sayısına göre her ay programımızı güncelleyip, güzel ve keyifli bir yolculuk yapıyoruz” şeklinde konuştu
“Çocuklarımız keyifli zaman geçirirken, biz de bu aktivitelere katılıyoruz”
Kursa başladığından beri devam ettiğini ve çok memnun olduğunu kaydeden Zübeyde Yılmaz, “Programda çok faydalı şeyler var. Çocuklarımız burada eğlenirken, biz de bu etkinlikten faydalanıyoruz. Nefes egzersizi bana çok iyi geliyor ve rahatlatıyor. Güzel bir arkadaş ortamında burada toplanıyoruz. Ayrıca kursun ücretsiz olması da çok güzel. Büyükşehir belediyesi çok güzel işler yapıyor” ifadelerini kullandı.
“Burası artık bizim evimiz oldu”
Kızı derslere girerken, kendisinin de veliler için düzenlenen etkinliklere katıldığı ifade eden Berrin Tulumbacı ise “Bu aktiviteler ruhumuzu dinlendiriyor. Burası artık bizim evimiz oldu. Buradaki yetkililer ve öğretmenler, herhangi bir sıkıntımızda yanımızdalar. 6 ay önce yaşadığım sorunumu, burada aldığım meditasyonla atlattım. Bundan daha güzel ne olabilir? Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi