HABER MERKEZİ
Bahçeli, 'Temennimiz PKK'nın kurucu önderliğinin bir tanım altında görev yapmasıdır,' ifadelerini dile getirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günü yapılan parti grup toplantısında Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tutuklu lideri Abdullah Öcalan'ın hukuki statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, bu amaçla "Barış Süreci ve Siyasallaşma Koordinatörlüğü" adlı yeni bir yapılanma kurulmasını önerdi.
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin "terörsüz Türkiye" olarak nitelendirdiği sürecin yasal ve siyasi düzenlemelerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
PKK'nın tüm unsurlarıyla feshedilmesinin ve silahların teslim edilmesinin ardından Öcalan'a ilişkin statü sorununun da ele alınması gerektiğini belirten Bahçeli, "Abdullah Öcalan için statü açığı varsa bu açık Türkiye Cumhuriyeti lehine hedef alınmalıdır. Bunun adının Barış Süreci ve Siyasallaşma Koordinatörlüğü olmasını öneriyorum. Temennimiz PKK'nın kurucu önderliğinin bir tanım altında görev yapmasıdır," dedi.
"Abdullah Öcalan'ın statü meselesinin konuşulması da bizim açımızdan önemlidir," diyen MHP lideri, "statü meselesinin yok sayılarak sürecin sağlıklı ilerleyemeyeceğini" vurguladı.

