Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:07
Advert

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Mersin Aydın Düşünce Merkezi işbirliği ile oyuncu ve komedyen Ceyhun Yılmaz sevenleri ile bir araya geldi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 18-11-2023 06:40
Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri sürüyor

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Mersin Aydın Düşünce Merkezi işbirliği ile oyuncu ve komedyen Ceyhun Yılmaz sevenleri ile bir araya geldi.
Tüm Mersinlilerin davetli olduğu ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’ konulu söyleşide Ceyhun Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk, askerlik ve savaş yıllarına dair araştırıp derlediği hikâyelerini anlattı. Söyleşi bitiminde tüm salon hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, MADÜM dernek üyeleri ve her yaştan Mersinli yer aldı. Etkinlik çerçevesinde MADÜM Dernek Başkanı Yusuf Orhan Nomeri tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına verilen plaketi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım teslim aldı.

“Atatürk’ün sevgi dolu sözlerle ziyaret ettiği şehre gelmek büyük bir mutluluk”
Usta oyuncu ve komedyen Ceyhun Yılmaz, Mersin’in ülkedeki güzel şehirlerden biri olduğunu ve Mersin’e gelmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Atatürk’ümüzün de çok sevgi dolu sözlerle ziyaret ettiği, 17 Mart 1923, 100 sene önce geldiği yerde Atatürk’ü anmaya gelmek benim için ayrı bir mutluluk” dedi. 20 yaşından bu yana Mersin’e onlarca kez geldiğini ve burada sık sık gösteri yaptığını aktaran Yılmaz, “Mersin’i ben üstü açık şehir diye anlatıyorum. Cabrio, spor araba gibi. Böyle açıklık, ferahlık, yazlık durumu vardır. İnsanı zaten malum, kültür sanat etkinliklerine çok ilgi gösterir Mersinliler. Hemen yan şehirlere gidersin yüzde 10, yüzde 20 seyirci vardır. Mersin’e gelirsin salon yüzde 90 mutlaka dolar” diye konuştu.
Atatürk ile ilgili derlediği hikâyelerle ilgili de bilgi veren Yılmaz, bu süreçte 2 konuya çok dikkat ettiğinin altını çizerek, “Birincisi daha önce anlatılmamış olanları seçmeye çalışıyorum. İkincisi ise bildiğimiz ama bir yönünü bilmediğimiz hikâyeleri anlatmayı seviyorum. Bununla ilgili en büyük kaynağım Nutuk, Nutuk’tan faydalanıyorum. Çocukluğumdan beri bana anlatılanların ötesine geçip anladığımı anlatmaya çalıştığım Atatürk gösterisi bu. Bu da benim bir görevim. Mustafa Kemal Atatürk, hepimize bir görev vermiş. O görevin ne olduğu da Nutuk’ da yazıyor. Ben kendi üzerime düşen emri gerçekleştiriyorum” ifadelerine yer verdi.

“Cumhuriyet değerlerini anlatmak ve ayakta tutmak için çalışmalara devam edeceğiz”
MADÜM Başkanı Yusuf Orhan Nomer, Atatürk ilkeleri ve Atatürk'ün ışığında okuyan, düşünen, sorgulayan, üretken bir genç nesil yetiştirmek için yola çıktıklarını aktararak, “Cumhuriyetin ve Atatürk değerlerinin nasıl kazanıldığını, hangi mücadelelerle bu duruma geldiğini anlatmak ve bu değerleri ayakta tutmak için hep çalışacağız” şeklinde konuştu.
Yediden yetmişe herkesin duygu dolu anlar yaşadığı etkinliğe katılanlardan Atilla Bayar, “Mersin Büyükşehir Belediyesinden başka bu faaliyetleri yapan kurum göremiyoruz. Gençlerimiz bu faaliyetlere çok ilgi gösteriyorlar. Ben bu kadar zamandır öğretmenlik yaptığım halde böyle bir duygu yaşamamıştım. Birebir anlatım çok güzeldi. Bilmediğimiz şeyleri öğrenmiş olduk. Ben ve öğlencilerim, izleyiciler çok memnun kaldık” dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi