Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 02:12
Advert

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Mersin'de kanat önderleriyle bir araya geldi

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Şu anki halini görüyorsunuz muhalefetin. Allah korusun bu zihniyetle seçimi kazanıp iktidara gelmiş olsalardı Türkiye'deki politikaların nereye savrulacağını sizin takdirinize bırakıyorum.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-02-2024 07:38
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Mersin'de kanat önderleriyle bir araya geldi

NUH AKKUŞ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Şu anki halini görüyorsunuz muhalefetin. Allah korusun bu zihniyetle seçimi kazanıp iktidara gelmiş olsalardı Türkiye'deki politikaların nereye savrulacağını sizin takdirinize bırakıyorum. Kendi işlerinde kavga, birbirleriyle kavga, böyle bir anlayışla Türkiye'de ne siyasi istikrar olurdu, ne ekonomik istikrar olurdu, ne de dış politikada milli menfaatlerimizi koruyabilirdik" dedi.
Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde Kanat Önderleri Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçimden ekonomiye kadar birçok konuda açıklamada bulundu. Yılmaz, "Biz her zaman milletimizle iç içe siyasi hareket olduk. Milletin içinden çıkan dış siyasete geçmiş ve her fırsatta milletimize geri dönüp istişareler gücümüzü milletten alıyoruz. Milletin desteğinden arıyoruz. Bütün politikalarımızda milletimize göre şekillendiriyoruz. Halkımızın, milletimizin, bizden beklentisi neyse, önceliği neyse bizim rakamımız doğru çıkıyor. Önceliklerimizi o belirliyor. Bu istişarelerimizi de hem genel de hem yerelde devam ettiriyoruz. Mersin'in gerçekten çok muazzam potansiyeli var. Türkiye'nin en bu anlamda öncü illerinden birindeyiz. Tarımıyla, turizmiyle, ihracatta lokomotif konumuyla Akdeniz'in incisi olan Mersinimizdeyiz. Dünyanın halini sizlere anlatmama gerek yok herhalde. Bir taraftan savaşlar, çatışmalar, gerginlikler, diğer taraftan pandemi sonrası toparlanmaya çalışan bir dünya. Ekonomide ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dünya. Bütün bunlara rağmen biz güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Seçim beyannamelerimizde ortaya koyduğumuz vaatleri birer birer hayata geçirmek için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Buna dönük planlar, programlar, eylem planları hazırlıyoruz. Biz bir takım başka siyasi anlayışlar gibi laf ola beri gele yaklaşımıyla hareket etmiyoruz. Ne diyorsak onu belli bir program çerçevesinde, bir eylem planı çerçevesinde bütçesini, finansmanını düşünerek gerçekçi bir şekilde ortaya koyuyoruz. Halkımızın da bize güveninin en önemli sebeplerinden bir tanesi bu. Genel prensibimiz söylediğimiz şeyi yapmak.Yapamayacağımız şeyi de söylememek. Olağanüstü bir şey olur bir şey yapamazsınız. Onu anlarız ama hiçbir şekilde altını doldurmadan seçmene, halka sadece sözle yaklaşmaya çalışmanın siyasete olan güveni erittiğini yıprattığını da biliyoruz. Dolayısıyla biz her zaman bu anlayışla hareket ettik. Böyle devam edeceğiz. Milletimizin önceliği neyse bizimki de odur dedim. Bu anlamda enflasyonla kararlı bir mücadele yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin şu anki halini görüyorsunuz"
Geçen sene mayıs ayında kritik bir seçim yaptıklarına değinen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanımıza halkımız bir kez daha desteğini tazelemiş oldu. Diğer taraftan mecliste de Cumhur İttifakı'na güçlü bir destek verdi seçmen. Ve şu anda net bir çoğunluğumuz var Cumhur İttifakı olarak. Bu şekilde de yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak biz azami müştereklerde birleşmiş bir ittifakız. İlkesel bir duruşumuz var. Tutarlı politikalarımız var. Karşımızda birbirine benzemez birtakım yapıları bir araya getirip normalde bir araya oturamayacak partileri, kişileri buluşturdular. İçeride, dışarıda bir sürü odak Türkiye'nin istikrarını bozmak için gayret sarf etti ama başaramadılar. Şu anki halini görüyorsunuz muhalefetin. Allah korusun bu zihniyetle seçimi kazanıp iktidara gelmiş olsalardı Türkiye'deki politikaların nereye savrulacağını sizin takdirinize bırakıyorum. Kendi işlerinde kavga, birbirleriyle kavga, böyle bir anlayışla Türkiye'de ne siyasi istikrar olurdu, ne ekonomik istikrar olurdu, ne de dış politikada milli menfaatlerimizi koruyabilirdik. Seçimden sonra siyasi istikrarsızlıklar bitti ve artık siyasi güven ve istikrar içinde yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde hem Türkiye'ye hem Mersin'imize hizmet ediyoruz. Çevreden ulaşıma, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar her alanda Mersin'in marka değerini yükseltmek, şehrimizin değiştirmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz."

"Herkesin tercihine, inancına, mezhebine saygılıyız"
Kimsenin kökenine, inancına, meşrebine, hayat tarzına bakmadıklarının altını çizen Yılmaz, "Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim işimiz ortada. 20 senedir bu ülkeyi yönetiyoruz. Ne bir insanın inancıyla uğraştık, ne yaşam tarzıyla, ne kökeniyle tam aksine herkesi huzur içinde yaşayacağı bir ortam teşvik etme gayreti içinde olduk. Herkesin kimliğine de saygılıyız, herkesin tercihini, inancına, mezhebine saygılıyız. Yeter ki bunlar siyasi çatışma konusu haline getirilmesin. Yeter ki ülkemizin birliğine, beraberliğine zarar vermeye çalışan bir takım odakların aracına dönüştürülmesin. Bu olmadığı sürece biz hiçbir zaman hiçbir insanın kimliğiyle, inancıyla uğraşmadık. Tam aksine herkesin kimliğine saygılıyız. Herkes kendisini nasıl istiyorsa inancı neyi gerektiriyorsa o şekilde yaşasın. Kendisini ifade etsin diyoruz. Zaten kimliğini ifade edemeyen bir insan mutlu olamaz. Mutlu olmayan insanların olduğu bir toplum da kalkınamaz. Gelişemez. Dolayısıyla bizim anlayışımız budur. Biz birlik içinde vatanımızın, milletimizin gücünü artırarak bizim üzerimizde birtakım oyunlar kurgulamaya çalışanların, bu oyunlarını da boşa çıkararak yolumuza devam ediyoruz. Her kesimden, her inançtan insanımıza bunu birlikte başaracağız. Fitne fesat yapmaya çalışanlar, bölmeye, parçalamaya çalışanlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar. Dolayısıyla Mersin'de de biz şuna yürek inanıyoruz. Türkiye'mizin çok çeşitli bölgelerinden burada yaşayan insanımız var. Hepsinin birlik beraberlik içinde, huzur içinde birbirleriyle kucaklaşarak, kardeşlik hukuku içinde yaşayacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Serdar başkan Mersin'e çok şey katacak"
Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Yılmaz, "Değerli arkadaşlar, Mersin büyükşehirde Cumhur İttifakı adayımız sayın Serdar Soydan aramızda. Ben daha yakın tanıma imkanı buldum. Gerçekten çok kıymetli bir adayımız. Ben inanıyorum ki Serdar başkan Mersin'e çok şey katacak. Kişisel kariyer için değil, belli ideolojik saplantılar için değil sadece ve sadece Mersin için Mersin insanının ihtiyaçları için belediyenin imkanlarını, yetkilerini kullanan arkadaşlarımız gerçek belediyecilik yapmış olurlar. Ben inanıyorum ki gerek büyükşehir belediye başkan adayımız, gerek ilçe başkan adaylarımız bu anlayışla gerçek belediyecilikle Mersinimizi tanıştıracaklar. Daha güzel hizmetlere imza atacaklar. Mersin'in hizmete çok ihtiyacı var. Dolayısıyla önümüzdeki dönem inşallah sermayeden yiyen değil, sermayeye ilave yapan bir belediyecilik anlayışıyla hep şeffaf, hesap verebilir, hizmet odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bu şehir örneğin çok ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Dirençli bir şehir oluşturmaya ihtiyaç var. Evet belediyelerimiz eminim bu konuda ciddi çalışmalara imza atacaklardır. Biz de merkezi idare olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Mersinimize hizmet edeceğiz inşallah. Biz birleştiren bir siyaset, bir kardeşlik siyaseti yapacağız. Bize oy versin, vermesin, özgür iradesiyle sandığa giden, tercihini ortaya koyan herkese de saygımız sonsuz. Ve herkese hizmet etme anlayışına sahibiz. Eser ve hizmet siyasetini Mersin'imizde daha üst noktalara taşıyacağız. Bu çerçevede Serdar Soydan kardeşimizin tecrübesiyle, vizyonuyla, projeleriyle Mersin'e çok katacağına yürekten inanıyoruz, yanındayız. Mersin'imizde yapacağı çalışmalara destek olmaya hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi