Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:49
Advert

Çok amaçlı 'Çamlıyayla Katlı Otopark' kullanıma açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış’ sloganıyla ‘Çamlıyayla Katlı Otoparkı’ hayata geçirdi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 09-12-2023 06:55
Çok amaçlı 'Çamlıyayla Katlı Otopark' kullanıma açıldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış’ sloganıyla ‘Çamlıyayla Katlı Otoparkı’ hayata geçirdi. Çok yönlü bir biçimde kullanıma açılan otopark, hem araçların park sorununu ortadan kaldırması hem de vatandaşların faydalanabilecekleri sosyal alan ihtiyacına çözüm sunuyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Çamlıyayla ilçesine kazandırılan, 2 bodrum ve 1 zemin kat olmak üzere 3 katlı ve 121 araç kapasiteli otopark, konser, nikâh, kına ve düğün gibi etkinliklerde kullanılmasının yanı sıra, her cuma Çamlıyayla pazarcı esnafını da ağırlıyor. Yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve soğuk dolayısıyla tezgâh açmakta zorlanan pazarcı esnafı, artık her cuma tezgâhlarını sorunsuz bir biçimde açmanın mutluluğunu yaşıyor.
“Çamlıyayla Otoparkı bölge halkının ihtiyacına göre çok amaçlı kullanılıyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de MerPark Sorumlusu olarak görev yapan Ersin Uğur Kaya, Çamlıyayla’nın özellikle yaz döneminde nüfusunun arttığını ve çok ciddi bir otopark ihtiyacı olduğunu, pazarcı esnafının da ürünlerini zor şartlar altında satmaya çalıştıklarını belirterek, “Otopark alanında yerel üreticilerimiz, kendi tarlalarında ve bahçelerinde ürettikleri ürünlerini, çok cüzi bir kira bedeli ödeyerek rahat ve daha hijyenik bir şekilde tüketiciye doğrudan ulaştırıyor. Ayrıca vatandaşların etkinliklerini yapabilecekleri çok rahat bir yer de yoktu. Şu anda konser, nikâh, kına ve düğün gibi etkinlikleri de bu alanda gerçekleştirebiliyorlar” diye konuştu.
Hem esnaf hem vatandaş, Çamlıyayla Katlı Otoparkı sayesinde rahat bir nefes aldı
Çamlyayla’da esnaflık yapan Fatma Tepebağlı, otoparkın oldukça güzel inşa edilmiş bir mekan olduğunu söyleyerek, “Hem trafiği rahatlatması, hem de pazarcılar açısından yapılmış güzel bir mekân. Otopark yapıldığı için insanlar arabalarını oraya koyuyor ve daha rahat oluyoruz. Güzel bir hizmet oldu” dedi.
Uzun yıllardır pazarcılık yapan İsmail Yıldırım da otopark hizmeti sayesinde çok rahat ettiğini dile getirerek, “Daha önce yazın sıcaktan, kışın da soğuktan ve yağmur-çamurdan dolayı rahatsız oluyorduk. Çoğu zaman kötü havalarda tezgahımızı açamıyor ve o gün gelir elde edemiyorduk. Vahap Başkanımız, bize hak ettiğimiz hizmeti verdi” şeklinde konuştu. İnsanların artık rahatlıkla arabasını park edecek yer bulduğunu da ifade eden Yıldırım, “Çarşı içi çok rahatladı. Herkes önceden arabalarını yol kenarlarına bırakırken, şimdi otoparka bırakıyor. Yapılan hizmetlerden memnunuz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi