Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 05:40
Advert

CHP Anamur ilçe Başkanlığı’ndan Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıl Dönümü için CHP Anamur İlçe Örgütütarafından Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 31-10-2023 08:37
CHP Anamur ilçe Başkanlığı’ndan Cumhuriyet Balosu

HAVVA ULU

Cumhuriyet Halk Partisi Anamur ilçe örgütü tarafından düzenlenen 100. yıl Cumhuriyet Balosuna geceye ağırlıklı olarak CHP’liler ve çoksayıda davetli katıldı.
CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı etkinlikte konuşan  Çakırcı;”Sizlerle birlikte Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun  100. Yılını kutlamanın  onurunu ve gururunu  içerisindeyim.”  Dedi.
CHP İlçe  Başkanı  Arif Çakırcı   konuşmasının  devamında şunları söyledi:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  29 Ekim 1923’de “Türk Milletinin Karakterine  ve Adaletine  en uygun olan idare biçimi  Cumhuriyet idaresidir” diyerek  ilan ettiği  Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış  en büyük miras ve  asla vazgeçilmez bir değerdir.
Cumhuriyet Aydınlanmanın adıdır.
100 Önce bugün yakılan  meşaledir  Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Kara Fatma’nın, Asker Saime Hanımın, Gördesli Makbule’nin, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin   sesidir Cumhuriyet.
Cumhuriyet  Laiktir,din temiz duygular içinde  kalbimizde  yaşasın diye, kimse kirli  siyasete  alet etmesin  diye  kurulmuştur  Cumhuriyet..
Cumhuriyet halkın özlemidir. Yurtta barış, dünyada barıştır Cumhuriyet. Cumhuriyet   emektir alın terinden akan.
Cumhuriyet  bağımsız bir ülkedir. Devrimlerdir Atatürk’ün gösterdiği  yoldan ilerleyen. Cumhuriyet ilimdir, fendir. Bu yüzden Atatürk” bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin”  der.
Ben bir  Cumhuriyet aşığıyım   dostlar,bu yüzden Atatürk’ten  yanadır  hep sözlerim.Bu yüzden  doludizgin yurdumu.Bu yüzden bağırırım hep Cumhuriyet, Cumhuriyet  diye.
Değerli dostlar;  huzurunuzda bize bu günü armağan eden  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını  ve şehitlerimizi  saygı, sevgi  ve şükranla  anar Allah’tan rahmet  diliyor. Cumhuriyet bayramımızı en kalbi duygularımla   kutluyorum.”

Anemonia hotel restoranında gerçekleşen Cumhuriyet Balosunda başta 10.Yıl Marşı olmak üzere birçok marş hep birlikte söylenirken, Anamur’un sevilen sesi Ali Koyuncu ve orkestrasının söylediği parçalar partililerde büyük coşku yarattı. Partililer, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Leylim Ley ve Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm” parçalarında sanatçıya eşlik ederek hep birlikte söylediler.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi