Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 11:24
Advert

CHP Anamur  Belediye Başkan  Aday Adayı  Karan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Sohbet toplantısında, Karan’ın şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemesi dikkat çekti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2023 11:25
CHP Anamur  Belediye Başkan  Aday Adayı  Karan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

HAVVA ULU

2024’te gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi seçim maratonu hız kazanmaya devam ediyor. Büyükşehir ve Anamur Belediye Meclis Üyesi MBŞ Anamur Bozyazı Aydıncık siyasi Koordinatörü  ve CHP Anamur Belediye Başkan A.Adayı Erdal Karan, Anamur’da  görev yapan   yerel ve  ulusal basın   temsilcileri ile  sohbet  toplantısında   bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Anamur Belediye Başkan   A.Adayı  Erdal Karan, Anamur’un  her ihtiyacını karşılayabilecek projeler hazırladığını belirterek, “Şu an aday adaylığı sürecindeyiz. Her ihtiyaca bir çözüm projemiz var. Bu süreçte aday olarak açıklanırsam daha detaylı bir şekilde projelerimizi sizlere aktarmaya devam edeceğim. Anamur’da herkese ulaşmak her eve hizmet götürmek istiyorum. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Halkın ihtiyaçlarını biliyorum

Dört buçuk yıldır,Mersin Büyükşehir Belediyesi   Anamur,Aydıncık ve  Bozyazı İlçelerinin Koordinatörlüğünü yürüten, CHP  Belediye Başkan A.Adayı  Erdal Karan, Büyükşehir’in hizmetlerinin  Anamur’un en ücra köşesine kadar  götürüldüğünü ve  çalışmalar   sırasında kendisinin de   halkın ihtiyaçlarını    bildiğini ve  vatandaşlarla    sürekli   diyalog  halinde   olduğunu söyledi.

Karan; “Anamur’umuzu  Tarımda, Turizm de, ekonomik ve sosyal anlamda geliştirmek için  A.Adayı oldum. Her şeyden önce ben Anamurluyum bende bu kentte yaşıyorum çocuklarım bu kentte yaşıyor. O yüzden bu güzel Anamur’umuza hizmet etmek istedim. Anamur’u geliştirecek projeler ortaya koymak istedim. Bunun için A.Adayı oldum.” dedi.

Anamur  Huzurlu, İnsanları  Mutlu  Olacak

Anamur’un çok değerli bir hazine olduğunu, hak ettiği değeri vermek zorunda olduklarının altını çizen   CHP  Belediye  Başkan A.Adayı  Erdal Karan, “İlçemizin mevcut sorunlarını ve çözüm yollarını biliyor, bu konuda gereken iradeye ve azme sahip olduğumuza inanıyoruz.

İş yapmak kadar, bu işin nasıl ve hangi hızda etkin bir şekilde, insanlara layık bir biçimde gerçekleştirileceğine de karar vermek gereklidir. İlçemizde çok değerli bir hazine bulunmaktadır ve bu hazineye hak ettiği değeri vermek zorundayız. Burada yaşayan insanlar, genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk herkesin hakkını gözetmek durumundayız.

İlçemizin güzelliklerini dünyaya duyurarak, insanların buraya gelip mutlu anılarla ayrılmalarını sağlamak hedefimiz olacak. Bu süreci, uzlaşma, birlik ve katılımcılıkla yönetme yeteneğimize bağlı olarak başarabileceğimize inanıyoruz. Anamur'un bu gücü ve kabiliyeti var.

Kavgacı bir yönetim anlayışı içinde asla olmayacağız. Anamur huzurlu, insanları mutlu olmayı hak ediyor ”diye konuştu.

Anamur’umuzu sosyal demokrat belediyecilikle taçlandıracağız

CHP’li Karan;”Birlikte daha çalışkan ve daha katılımcı bir yönetim anlayışıyla demokratik ve yaşanılabilir bir Anamur için tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte omuz omuza çalışmaya talibim; güçlü, dinamik ve çalışkan bir örgüt yapısı kurarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bırakmış olduğu ilke ve ideallerinin izinde sosyal demokrasinin temel değerlerini benimseyen bir anlayışıyla Anamur’umuzu sosyal demokrat belediyecilikle taçlandıracağız”  diye konuştu.

Hizmette Siyasi Ayrımcılık  Olmaz…

Hizmetin siyaset üstü olduğunu  meclis toplantılarında da gündeme   getiren  CHP  Belediye Başkan A.Adayı   Erdal Karan, “ Halk belediye başkanlarını   hizmet etmesi   için seçiyor. Hizmetin siyaseti olmaz. İl,İlçe  yada beldeye  gelen hizmetler  halkın parasıyla   getiriliyor. Belediye  başkanı cebinden  para harcayarak  yapmıyor. Önemli olan halkın parasını yerinde kullanmak. Halkın tercihiyle   göreve  gelen  her kim olursa olsun,  vatandaşın parasını  da yerinde  kullanmak  zorunda.”  Dedi.

Anamur’un  Kanayan Yarası Çöp Sorununu Ortadan Kaldırdık..!

Anamur’un   en önemli   sorunlarından  birinin  vahşi depolama  olduğunu  belirten  Karan,”Seçimlerin ardından   Büyükşehir  Belediye  Başkanımız  sayın Vahap Seçer’e  vahşi depolama  ile ilgili   raporlarımızı  sunduk.Anamur’un yıllardır ötelenen sorunlarından başlayalım dedi. İlçemizin kanayan yarası çöp olayıydı bunu dile getirdik.

20 yıldır kavga edilen bir olay. Çevre Bakanlığıyla belediyelerin devamlı kavga ettiği dağlara çöplerimiz dökülüyor bunun açıklamasını vahşi depolama bu konuda Anamur’un çöpleri tamamen dağları dökülüyordu. 

 Bu çöplerin tamamını Silifke’ye nakliyesini yaparak Silifke‘de İşlenerek elektriğe dönüş sistemine çevirdik. Çok da güzel bir sistem oldu. Vahap başkanıma bu konuda teşekkür ederim. Çok hızlı davrandı, hemen hemen 2-3 ay içerisinde bunu bitirdi.”  Dedi.

Islah   Çalışması İçin  Orman Bakanlığı’nın izin vermediğini  de  kaydeden Karan, “ zaman zaman  vahşi depolama alanıyla ilgili   haberler  okuyorum. Buranın ıslahını neden yapmadığımız  konu  ediliyor. Buranın ıslah  edilmesi  için  Orman  İl müdürlüğüne  resmi yazıyla başvuruldu.Gelen  yanıt”  biz ıslah edeceğiz”  oldu. Bu gün izin versinler   hemen   ıslah çalışmalarına başlayalım”  diye  konuştu.

Anamur’un En Önemli Sorunu İçme Suyu

Anamur’un  en önemli sorunu  haline gelen ve  7’den yetmişe   herkesin  mağdur olduğu  konuların  başında  gelen içme suyu  projesinin  neden gerçekleşmediğine  açıklık getiren  Karan;” Sizler gibi   bende  Anamur’da yaşıyorum, suyun her  canlı için hele de  insan  için ne kadar önemli olduğunun   bilincindeyim. Biraz önce de  söylediğim gibi maalesef    merkezi hükümetle  siyasi görüş farklılıkları  SU  projesinin hayata  geçmesine  izin vermiyor.

Anamur’un en önemli içme suyu projesi olan Otluca Projesi’nde İller Bankası kanadında ilerleme kaydedilmedi. Büyükşehir Belediye  Başkanımız  Sayın Vahap Seçer,bundan tam  3,5  yıl önce Anamur’un Cumhur İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanı dahil, İller Bankası Genel Müdürünü ziyaret  etmişti. Kredi sözü verilmesine rağmen şu ana kadar projeyi bile onaylamadılar. Projeyi İmzalamamalarının nedeni de tamamen siyasi başka hiçbir şey yok. “

57  Milyona  bitecek olan hal kompleksi 450 milyona  mal olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Projelendirilen hizmetlerin siyasi kanallar tarafından engellendiğine dikkat çeken  Karan;Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer göreve geldiği ilk anda Anamur’a sebze meyve hal kompleksinin yapımı için çalışmalar start verdi.

 O günün şartlarında 57 milyon lira bütçe aktardı.Yer tahsisi engeli ile karşılaştık.

 Kalınören mahallesinde yapılması  planlanan yerde  istimlak  yapıldı. Buradaki bazı vatandaşlar hazine arazisi üzerine ev yapmışlar, açtıkları davalar olduğu öne sürüldü.

Oysa emsalleri var bize yapma yetkisi verilirdi ve davalar devam edebilirdi. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin çıkmadı günün şartlarında 57 milyon liraya yapılabilecek olan Hal Kompleksi  şu anda  450 milyon liraya mal oluyor.

Çevre Bakanlığı’ndan alamayınca Üç yıl civarında boşa bekledik. Anamur Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri giderek Ankara’da çeşitli girişimlerde  bulunarak  Hl inşaatının ruhsatını aldılar. Büyükşehir‘e tahsis yaptılar bizde hemen inşaatına başladık.  Şu anda ciddi anlamda hafriyat çalışmaları devam ediyor.

 Anamurlu kaybetti, bizler kaybettik, Anamurlu olarak da her zaman üzülüyorum bu konuda” dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi