Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:08
Advert

Büyükşehir'in 'Gezici Sağlık Aracı' yaşlılar tarafından takdir edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olarak çalışan ‘Gezici Sağlık Aracı’nın bu haftaki durağı, Tarsus’a bağlı Beylice Mahallesi oldu.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 07-03-2024 09:11
Büyükşehir'in 'Gezici Sağlık Aracı' yaşlılar tarafından takdir edildi

AKDENİZ POSTASI
Uzman doktor, diyetisyen, fizyoterapist eşliğinde gidilen mahallede, mahalle sakinlerinin tansiyon ve şekeri ölçülürken, kilo şikayeti olan vatandaşlara diyetisyen tarafından beslenme için öneriler verildi, fizyoterapist de evde yapabilecekleri egzersizleri gösterdi. Uzman doktor ise tansiyonu ve şekeri riskli çıkan vatandaşların tanısını koyarak hastaneye yönlendirdi.

Alanında uzman sağlık çalışanları vatandaşları bilinçlendirdi
Her hafta farklı bir kırsal mahallede bu hizmetleri verdiklerini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat, “Öncelikle Tarsus'un kırsal mahallelerine ulaşmaya çalıştık. Mahallemizde isteyen vatandaşlarımıza tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptık. Tansiyonu ve şeker hastalığı olan bazı kişilerin ilaçlarının yetersiz olduğunu tespit ettik. Bazı kişilerde de hiçbir şekilde tanı yokken tansiyon hastalığı ya da şeker hastalığı tanısı almamışken tanılarını koyduk” dedi.
Fizyoterapistlerin vatandaşlara evlerde yapabilecekleri egzersizleri gösterdiğini kaydeden Çat, “Diyetisyen arkadaşımız özellikle bu Beylice Mahallesi’nde çok yüksek oranda tanı konulan tansiyon ve şeker hastalıklarına yönelik nasıl beslenmeleri gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Hemşire arkadaşlarımız da tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptı. Genel muayene olmak isteyen kişileri de muayene ettik. Reçetelerini de yazdık ve kişilerin tedaviye kolay bir şekilde erişmelerini sağladık. Gelirken de yanımızda kendilerine sağlıkla yaşayabilmeleri için hijyen paketlerini hediye ettik” diye konuştu.

“Vatandaş Vahap Seçer’den ve hizmetlerinden memnun”
Vatandaşların bu hizmetten çok memnun kaldığını kaydeden Beylice Mahalle Muhtarı Emrah Işık, herkesin istediği zaman sağlık hizmetine ulaşamadığını kaydederek, “Vahap Seçer’den çok memnun olduklarına siz gözlerinizle şahit oldunuz. Bu hizmeti ayaklarına kadar getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Böyle bir imkanı verdikleri için herkese teşekkür ederiz”
Büyükşehir ekiplerinin geldiğini duyunca çok sevindiğini ve hemen koşup geldiğini söyleyen Beylice Mahallesi sakini Serap Artdağı, “Böyle bir imkan verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim biraz kilom var. Diyetisyenimiz bana nasıl beslenmem gerektiğine dair tavsiyeler verdi, tansiyonum, şekerim ölçüldü. Böyle bir imkanı verdikleri için herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi