Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 20:08
Advert

Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisinde yürütülen revize çalışmaları devam ediyor.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 25-10-2023 13:17
Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi yenileniyor

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisinde yürütülen revize çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bünyesinde Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisinde ekonomik ömrünü tamamlamış, verimsiz çalışan ve eski nesil teknolojiye sahip ekipmanlar yenilendi.
İçme suyu arıtma tesisi revize çalışmalarında yüzde 80’in üzerinde ilerleme sağlayan MESKİ, tesis proseslerinde izleme ve kontrol imkânı tanımayan elektronik altyapının da tamamını değiştirdi. Tesisin son teknolojik sistemler ile donatılması ile otomasyon sistemi hayata geçirildi. Bu sayede içme suyu arıtma tesisinde elektrik ve kimyasal tüketim azalırken, 40 yıla yakın süredir kesintisiz faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisinin yenilenmiş donanımları sayesinde, Mersin’in içme suyu kalitesi artık son teknoloji ölçüm analizörleri ile 24 saat boyunca anlık olarak izlenecek.
“Mersin’in içme suyu kalitesi 24 saat boyunca, anlık olarak izlenebilecek”
Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisinin revize edilmesi çalışmaları bünyesinde ekonomik ömrünü tamamlamış, verimsiz çalışmakta olan ve eski nesil teknolojiye sahip ekipmanların değişiminin gerçekleştirildiğini kaydeden Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi Sorumlusu Yusuf Cem Yücel, “İşletme prosesinde izleme ve kontrol imkanı sağlamayan elektrik ve elektronik altyapı sisteminin değişiminde son aşamaya gelindi. Revizyon çalışmaları yüzde 80’in üzerinde tamamlandı. Otomasyon sisteminin de faaliyete geçmesiyle birlikte, içme suyu arıtma tesisinde elektrik ve kimyasal tüketim azalacak. Ayrıca Mersin’in içme suyu kalitesi, tesiste 24 saat boyunca anlık olarak izlenebilir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi