Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:58
Advert

Başkan Gültak'tan TOKİ ve kentsel dönüşüm müjdesi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, depremleri engellemenin mümkün olmadığını, ancak eğitim ve teknolojiyle evlerin tabut ve mezar olmasının engellenebileceğini vurgulayarak, "Sağlıklı ve sağlam evler yaparsak tabut değil, mutlu yuvalara dönüşürler.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2024 08:45
Başkan Gültak'tan TOKİ ve kentsel dönüşüm müjdesi

AKDENİZ POSTASI

Barış Mahallesi'nde de haziran-temmuz gibi 500 konut bitiyor. Turgutreis, Barış, Bahçe ve Çay mahallesindeki TOKİ müjdelerini de buradan sizlere vermek istiyorum" dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İletişim Başkanlığı ile ortak düzenledikleri 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' eğitimi sertifika töreninde, kentsel dönüşüme yönelik yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Gültak açıklamasında, "Dün yine biliyorsunuz Samandağ'da 4.2 şiddetinde bir deprem oldu. Demek ki depremler olacak, oluyor. Bunu engelleyebilir miyiz? Hayır. Peki ne yapmamız lazım? Neyi engelleyebiliriz? Oturduğumuz evlerin tabut ve mezar olmasını engelleyebiliriz. Nasıl? Eğitimle, teknolojiyle yaparız. Sağlıklı ve sağlam evler yaparsak tabut değil mutlu yuvalara dönüşürler" ifadelerine yer verdi.

"Barış Mahallesi'nde haziran-temmuz gibi 500 konut bitiyor"
Kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerine değinen Başkan Gültak, "Biz ilk geldiğimiz günden beri kentsel dönüşüm dedik. Demekle bırakmadık. Çay Mahallesi'nde 500 yüz konut bitirdik. Oturuyor insanlarımız. Barış Mahallesi'nde de haziran-temmuz gibi 500 konut bitiyor. İnşallah şu an karşınızda aday adayı ama aynı zamanda Akdeniz Belediye Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Aday olup seçim alacağımdan da hiçbir şüphem yok. Turgutreis, Barış, Bahçe ve Çay mahallesindeki TOKİ müjdelerini de buradan sizlere vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Akdeniz'in en büyük sorunlarından biri kaçak yapı"
Kentsel dönüşümle alakalı olarak yeni uygulama projelerinin çoğunu TOKİ'ye vererek kabul ettirdiklerini kaydeden Gültak, "İnşallah seçildikten sonra da bu projeleri uygulayacağız. Mersin'in ve Akdeniz'in en büyük sorunlarından biri bu. Kaçak yapı. Bu insanları mağdur etmeden, yerinde bu şehri dönüştürmezsek Mersin'e yeni yeşil alanlar, yeni yollar yapamayız, otopark sorununu çözemeyiz. O yüzden kentsel dönüşüm çok önemli. Biz de projelerimizin başında bunları gerçekleştirdik" diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi