Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:45
Advert

Aşık Veysel Mersin'de türküleriyle anıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, ‘2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı’ çerçevesinde, ‘Aşık Veysel’i Anma Konseri’ düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-12-2023 07:21
Aşık Veysel Mersin'de türküleriyle anıldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, ‘2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı’ çerçevesinde, ‘Aşık Veysel’i Anma Konseri’ düzenlendi. ‘Dostlar seni unutur mu?’ sloganıyla düzenlenen konserde, Türk Halk Müziğine önemli katkılar sunan büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 50. yıldönümünde kendi türküleriyle anıldı.
Büyük ozan Aşık Veysel, ölümünün 50. yıldönümünde Toros Üniversitesi Rektörlük Binası Kültür Merkezinde düzenlenen konser ile anıldı. Konseri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ve sanatseverler dinledi.

Büyük halk ozanı Aşık Veysel’in türküleri, Veysel için söylendi
Erdal Koşar şefliğinde yönetilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, birbirinden güzel Aşık Veysel türkülerini, halk ozanı Veysel’in sevenleri için söyledi. Konserde halk ozanı Aşık Veysel’in; ‘Sen bir ceylan olsan’, ‘Toprak’, ‘Beni hor görme kardeşim’, ‘Mecnunum Leylamı gördüm’, ‘Dünyada tükenmez murat var imiş’, ‘Ben gidersem sazım sen kal dünyada’, ‘Anlatmam derdimi dertsiz insana’ ve ‘Uzun ince bir yoldayım’ gibi birbirinden güzel türküleri seslendirildi.

“Bugün sadece büyük ozanın türkülerinden oluşan bir konser hazırladık”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, konser sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Bugün büyük usta, ozan, şair ve ülkemizin somut olmayan kültür mirası Aşık Veysel’in ölümünün 50. yıl dönümünde büyük ustayı anmak üzere toplandık. UNESCO tarafından 2023 yılı Aşık Veysel Yılı ilan edildiğinden dolayı biz bu yıl büyük ozanı anmadan geçemedik. Zaten her konserimizde türküleri ve bizlere yol gösterdiği şiirleriyle her zaman anmaya devam ediyoruz. Bugün sadece büyük ozanın türkülerinden oluşan bir konser hazırladık. Çok heyecanlıyız. Cumhuriyetin de 100. yılına denk gelmesi ve büyük ustanın ölümünün 50. yıl dönümünde böyle güzel bir konser hazırladığımız için de bunun heyecanını ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi