Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:32
Advert

Anamur’da Muz fiyatlarındaki istikrarsızlığın sebebi ve çözüm önerileri sunuldu

Bir ay önce yapılan,Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına seçilen Mehmet Tuna,ilk iş olarak Türkiye’de marka değeri olan Anamur Muz’unu Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yöneticileri ile birlikte masaya yatırdı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 01-12-2022 09:03
Anamur’da Muz fiyatlarındaki istikrarsızlığın sebebi ve çözüm önerileri sunuldu

Havva Ulu/

Ticaret Odası Rıfat  Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Anamur  Ticaret  ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Orhun Yıldız, Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, MUZBİR  Başkanı Hüdaver Ergir, Anamur Hal Derneği Başkanı Ali Çevik, Üretici Temsilcisi Ali Solak, Oda Üyesi aynı zamanda tarımsal ürün yetiştiriciliği işi ile iştigal eden Komisyoncular katıldı.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna’nın yaptığı açıklamasında;

“Odamız Hizmet Binası Konferans Salonunda Oda Meclisi Başkanımız Orhun Yıldız, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Şahsım, Anamur Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Şeref Gümüş, Muzbir Başkanı Hüdaver Ergir, Anamur Hal Derneği Başkanımız Ali Çevik, Üretici Temsilcisi Ali Solak, Odamız Üyesi aynı zamanda tarımsal ürün yetiştiriciliği işi ile iştigal eden Komisyoncu üyelerimiz, Anamur ve Bozyazı İlçelerimiz Muz Üreticilerinin katılımları ile son zamanlarda İlçelerimiz Kamuoyunun endişeyle takip ettiği Üretim Maliyeti ve Satış fiyatı arasında memnuniyetsizlik ile endişe yaratan Muz fiyatlarındaki istikrarsızlığın sebebi ve çözüm önerileri hakkındaki toplantıya ilgi çok büyük oldu.

Şahsımın Koordinatörlüğünde yapılan toplantıda, Yapmış olduğum araştırmaya istinaden Muzun Üreticiden alınarak Nihai Tüketiciye ulaştıracak olan Tüccara kadar ortaya çıkan maliyetler hakkında Üreticiler bilgilendirilerek anlatıldı.

Karşılıklı olarak üreticiler tarafından söz alınarak sorunları dile getirildi ve Konu hakkındaki yanlış anlaşılmaları ve bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için Komisyoncu üyelerimiz de sorulara açık yüreklilikle cevap verdiler.

Karşılıklı olarak yapılan istişare toplantısında Muz Üretimindeki Sera bakımı, İşçilik , Gübre, İlaç vb. Maliyetler dile getirilerek Bir çok tarımsal ürüne bakış yeteri kadar fiyatı artmayan Anamur Muzdan para kazanılamadığını belirten Üreticilere , Komisyoncu üyelerimizde Muzun fiyatının bu aylarda aşırı olarak kesilmeye başlaması Arzın talepten fazla olması Ayrıca Alanya , Manavgat , Gazipaşa , Hatay , Adana ve Mersin bölgesinde Muzun aşırı miktarda üretilerek satılmakta olmasından da kaynaklanmakta olduğunda dile getirildi. Bir çok yerde yetişen farklı menşeli muzların Anamur Muzu adı ile satılmakta olduğu dile getirilerek Halen MUZBİR’in tasarrufunda bulunan Anamur Muzu Coğrafi İşaret belgesinin etkin bir şekilde kullanılması istendi ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odamıza Bölgesel sorunlarımıza göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Teşekkür edilerek , çözüme kavuşması hususlarında destek olmaya devam etmesi talep edildi.

Karşılıklı istişare toplantımıza yoğun bir şekilde katılarak daha verimli geçmesini sağlayan , Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerimize ve Odamız Üyesi Aynı zamanda tarımsal ürün yetiştiriciliği işi ile iştigal eden Komisyoncu üyelerimiz ile Anamur ve Bozyazı İlçelerimiz Muz Üreticilerine Teşekkür ediyoruz. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bölgemizin Tarımının, Turizminin ve Ticaretinin önündeki engellerin kaldırılarak Ekonomik olarak gelişmesi için gerekli olan girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.

Üyelerimiz ile Anamur ve Bozyazı’ lı Hemşerilerimize önemle duyurulur.”

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi