Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 11:32
Advert

Anamur’da 100.Yıl Cumhuriyet Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında halk koşusu ve fidan dikim etkinliği düzenledi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 14-11-2023 11:29
Anamur’da 100.Yıl Cumhuriyet Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu

HAVVA ULU

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında halk koşusu ve fidan dikim etkinliği düzenledi.

 Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği program, Antalya Mersin D-400 karayolu Antalya çıkışındaki Çamlıpınar Alanında gerçekleşti.

Programa Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, daire amirleri,  öğrenciler siyasi parti başkanları sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, 1914’te başlayan ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte yaşanan 9 yıllık savaş dönemini temsil eden 9 kilometrelik halk koşusu ve koşucuların bileklerinde bir şehit ismi getirmesi açısından büyük bir anlam taşıdı. İlköğretim, Ortaokul ve Lise öğrencileri de ayrı ayrı kategorilerle koşuya katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş Yaptı.

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, “Bu yıl cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeni ile 201 Anamurlu şehidimizin her birisinin adına, Anamur’un her yerinden Kurtuluş Savaşına katılan şehidimiz buradan geçmiştir.’ Diyerek her şehidimiz için 100 fidan diktik.” Dedi. Dünyamızdaki karbon salımını önlemek için yeşile her zaman büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gübeş, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi yaad etti”.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ta konuşmalarında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andılar ve   Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında başlattığı ağaçlandırma projesi kapsamında, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığını ortaklaşa gerçekleştirdiği program için teşekkür ettiler. Konuşmalar sırasında arazözlerden sıkılan köpük görülmeye değer bir görsel oluşturdu. Bahçelievler Mahalle Muhtarı İbrahim Gümüş’ün okuduğu Cumhuriyetimiz şiiri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü Halkoyunları ekibinin folklor gösterisi törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Garnizon komutanlığının kayaların üzerinde, Kurtuluş Savaşı dönemindeki kıyafetler konuşlandırdığı nöbetçi askerler ve at katılımcılara o dönemleri andırdı.  Koşularda dereceye giren koşucular ve öğrencilere ağaçlardan yapılan plaket ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.  Tören, katılımcıların, şehitlerimiz için temin edilen fideleri toprağa buluşturması ile sona erdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi