Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 18:41
Advert

Anamur Belediyesi Bosna Hersek Konjiç Belediyesi Arasında Kardeşlik Protokolü

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile Bosna Hersek Konjiç Belediye Başkanı Osman Catic arasında kardeş şehir protokolü, belediye meclis salonunda gerçekleşen törende imzalandı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 30-10-2023 14:32
Anamur Belediyesi Bosna Hersek Konjiç Belediyesi Arasında Kardeşlik Protokolü

HAVVA ULU

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümüne denk gelen Kardeş Kent İmza töreninin ardından belediye başkanları birbirlerine yöreye özgü takdim ettiler.

İmza töreninden birkaç gün önce Anamur’a gelen Conjiç Belediye Başkanı Osman Catic, Jasmin İmamovic ve Amir Dizdarevic,ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile belediye yatırımlarını gezdiler.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamurda hayata geçirilen, Recep Tayyip Erdoğan mesire alanı ve Doktor Devlet Bahçeli Sahil parkı gibi projelerin Bosna Hersek Konjik Belediyesinde de uygulanabileceğini söyledi. Konjic Belediye Başkanı Osman Kotiçte başkanın ileri sürdüğü bu öneriyi alkışlayarak kabul etti. Başkan Kılınç Annesi’nin dokuduğu el emeği göz nuru namazlağı ile birlikte muzlu kadın heykelini Konjic Belediye Başkanı Osman Cotiç’e hediye ederken, Cotiç’te, Sırpların savaş döneminde yıktığı ve daha sonra Türkiye tarafından yenilenen tarihi Mostar Köprüsü’nün ceviz ağacı üzerine işlenmiş tablosunu Başkan Kılınç’a takdim etti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, her iki şehrin zaten asırlardır kardeş olduğunu, bu protokolün tarihi bir belirleyicilik anlamında önem taşıdığını belirterek,” bundan böyle sosyal ve kültürel,sağlık ve eğitim alanında diyaloglarımız daha güçlü olacak” dedi.

İmza töreni ve konuşmaların ardından her iki belediye başkanı da gazetecilerin sorularını cevapladılar.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi