Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:03
Advert

Aileler, sanal gerçekliğin sınırlarını çocuklarıyla birlikte keşfetti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde, Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesinden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı.

MERSİN
Giriş Tarihi : 17-02-2024 07:26
Aileler, sanal gerçekliğin sınırlarını çocuklarıyla birlikte keşfetti

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde, Tarsus’ta hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesinden faydalanan anne ve kız çocuklarını ağırladı. Annelerin VR gözlüklerle ilk kez sanal gerçekliği deneyimlediği etkinlikte çocuklar da robotik parkurda robotlarını yarıştırdı.
Robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetlerinin sunulduğu atölyede, ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ kapsamında anne ve çocuklar, teknoloji dünyasının sunmuş olduğu imkânları hem deneyimlemenin, hem de keşfetmenin tadını çıkardı. Etkinlikte; anneler VR gözlüklerle ilk kez sanal gerçekliği deneyimlerken, çocuklar da robotik parkurda robotlarını yarıştırdı. Teknoloji atölyesinde yapılan ve sergilenen 3D tasarımları da tek tek inceleyen aileler, bilim ve teknoloji ile iç içe bir gün geçirdi.

“Anne ve çocuklarımızı, burada teknolojiyle buluşturduk”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde robotik kodlama, 3D tasarımlar ve oyun geliştirme hizmetleri sunduklarını ifade ederek, “Atölyemizin kapısı, buradan faydalanmak isteyen herkese açık. ‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ nedeniyle, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesinden faydalanan anne ve kız çocuklarını burada teknolojiyle buluşturduk” dedi.

“Bugüne kadar 37 bin çocuğa hizmet ulaştırdık”
Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın da teknoloji atölyelerinin 2021 yılında ilk olarak Tarsus’ta açıldığını, ardından Silifke ve Mezitli ilçelerinde hayata geçirildiğini aktardı. Erdemli ilçesinde de yakın zamanda yeni bir teknoloji atölyesini hayata geçireceklerini kaydeden Aşkın, hem mobil bilim otobüsü aracılığıyla, hem de atölyeler sayesinde bugüne kadar 37 bin çocuğa hizmet götürdüklerini belirtti. Teknolojinin geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğunu ve çocukları eğlendirerek teknoloji aktiviteleri ile buluşturduklarını söyleyen Aşkın, “Ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya katılım sağlıyoruz. Bu konuda da ortaokul ve lise öğrencilerimiz oldukça başarılılar. Çeşitli yarışmalardan birçok ödül aldılar. Onların bu başarılarını görmek, biz öğretmenleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“Bilim, hepimizin ortak buluşma noktası”
Çocukların yanı sıra, atölyede kadınların da eğitim aldığını ve bazı kursiyerlerin aldığı eğitim sonrasında ticari faaliyete başladığını belirten Aşkın, “Anneleri yeni nesil teknoloji ile buluşturuyoruz. Onlara VR gözlüklerle sanal ortamda yeni deneyimler yaşatıyoruz. Ahşap modelleme ile annelerin evde ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri geliştirmelerini sağlıyoruz. 3 boyutlu tasarım kullanarak, etrafımızdaki her türlü nesneyi bilgisayar ortamında modelleyip, günlük hayatta kullanımlarını teşvik ediyoruz. Böylelikle projelerimizde geri dönüşüm, çevre ve iklim krizine yönelik atıfta da bulunuyoruz. Öğrencilerimiz Teknofest gibi büyük yarışmalara da proje hazırlıyor” ifadelerini kullandı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak, kadın ve çocuk üzerine geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını, kadınların bilim ve teknolojide fark oluşturacağı ve bu algıyı Mersin’de oluşturmak için daha çok çalışacaklarını aktaran Aşkın, “Bilim, hepimizin ortak buluşma noktası. Her nereden, hangi mahalleden olursak olalım, bu merkez aynı dili konuşmamıza fırsat sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin teknoloji atölyelerinin fark oluşturacağı inanıyoruz” dedi.

Anne ve çocuklar, teknoloji atölyesinde sanal gerçekliği keşfetmenin tadını çıkardı
Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesinden hem kendisi hem de çocuğu faydalanan Fatma Kaya, “Çocuklarımın teknolojiye ilgileri var. Şu anki çocukların zaten hepsi teknoloji bağımlısı. Teknolojiyi daha iyi bir şekilde kullanabilmeleri bizim için çok daha iyi olur. Teknolojinin hem iyi hem kötü tarafı var. Bizim de onları iyi tarafa yönlendirmemiz lazım. Başkanımız Vahap Seçer, bizim için her şeyin en iyisini seçer. Atölyeye gönderdiğimden beri kızımda çok olumlu değişiklik var” diye konuştu.
Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan Bahar Kemçi ise etkinlikte çok güzel zaman geçirdiğini belirterek, “Burada bilgisayarlar, 3D gözlükler, yapbozlar ve birçok değişik malzeme var. Bu atölye bizler için çok faydalı. Öğretmenlerimle birlikte çok güzel zaman geçirdim" sözlerine yer verdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi