Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:55
Advert

2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Mersin'de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri çerçevesinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 24-03-2024 07:28
2 bin fidan toprakla buluşturuldu

NUH AKKUŞ
Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Mut Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde fidan dikim etkinliği düzenledi. Okullarda da öğrencilere orman bilincini aşılamaya yönelik bilgilendirme eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimde, öğrencilere ormanın önemi ve faydaları, erozyon oluşum sebepleri ve önleme yöntemleri, orman yangınlarının oluşumu, zararları ve müdahale yöntemleri anlatıldı.
Eğitim sonunda ise Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış, işletme şefleri, işletme personelleri, öğretmen ve öğrenciler tarafından 1 hektarlık alana kızılçam, fıstık çamı ve servi olmak üzere 800 fidan dikildi.

Anamur’da bin 200 fidan toprakla buluşturuldu
Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ile Kıbrıs İlkokulu’ndan 200 öğrencinin ortak çalışması çerçevesinde, ‘Geleceğe Nefes’ olmak sloganıyla 1 hektar alanda servi ve dağ çayından oluşan bin 200 fidan da toprakla buluşturuldu.
Çamlıpınar Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim törenine, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel ile Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş de katıldı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi