Advert
Advert
Advert

Diyet yaparken mutlaka ’yağ’ tüketin!

Kilo vermek uğruna yağı hayatından çıkararak tüketimini sıfıra indiren kişiler çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor.

Diyet yaparken mutlaka ’yağ’ tüketin!
Diyet yaparken mutlaka ’yağ’ tüketin! Muhabir
Bu içerik 47 kez okundu.

Zayıflamak uğruna yapılan şok diyetler olumsuz etkilerini sonraki aylarda göstermeye başlıyor. Kişi hızlı kilo kaybetmek adına vücuda gerekli besinleri almıyor, kilo verdiğini gördükçe yağ tüketimi sıfırlıyor ve sonunda sağlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Konu hakkında uzmanlar, diyet sırasında mutlaka yağ tüketilmesi gerektiğini ve yağ seçiminin önemi konusunda açıklamalarda bulundu. 
İnsanın hayatı boyunca en çok tükettiği besinlerin başında gelen yağlar hakkında doğru bilinen yanlışların olduğunu söyleyen uzmanlar, yağ tüketimini durdurarak kilo vermeye çalışanların ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabileceklerini ifade etti. 
Uzmanlar, “Yağ bize mideyi geç terk ettiği için uzun süre tokluk hissi verir. Acıkma ataklarında kan şekerinin dengede olmasını sağlar. Yağsız bir diyet üreme sağlığından tutun da regl dönemlerinde düzensizliğe bile sebep olabiliyor. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını engellediği için de çok sık kabızlık yaşanıyor. Bağışıklık sistemi zarar görebiliyor ve hatta alzheimer gibi birçok hastalığa da davetiye çıkartabiliyor. O yüzden diyet listelerinde zeytinyağı gibi sağlık açısından da yararlı yağlar mutlaka olmalı” şeklinde konuştu. 
Adından sıkça söz edilmeye başlanan avokadonun yararları hem saymakla bitmiyor hem de diyet listelerinde zeytinyağı sevmeyenler için kurtarıcı oluyor. Sağlıklı yağlardan olduğu için genellikle zeytinyağı önerildiğini fakat sevmeyen kişiler için avokadonun da alternatif olabileceğini belirten uzmanlar, “Zeytinyağı ya da zeytin sevmiyorsak onun yerine avokadonun dörtte biri yani çeyreğini kullanmak onların yerine geçecektir. Omega 3 bakımından da zengin ve sağlıklı bir meyve olan avokado vücut direncini arttırıyor ve bu sayede de bağışıklığı güçlendirmede yardımcı oluyor" diyerek bu tropikal meyvenin tüketilmeye başlanmasının vücuda faydalı olacağını dile getirdi. 
Vatandaşlar genelde yemek pişmeden önce yağı tencereye koyup kızdırarak kullanıyor. En sağlıklı yağlar bile bu işlemden sonra sağlığınızla savaşan düşmanlar haline geliyorlar. Bu konu hakkında uzmanlar, asıl doğru ve sağlıklı olanın yemeğin önce pişmesinin ardından da yağ eklenmesi olduğunu belirtti. Bu sayede emiliminin artacağını söyleyen Toraman, bünyeye olan yararlarının artıp vücuda daha faydalı olacağını vurguladı.

kaynak:iha

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erdemli’de parke çalışmaları devam ediyor
Erdemli’de parke çalışmaları devam ediyor
4 ilde FETÖ operasyonu
4 ilde FETÖ operasyonu