Advert
Advert Advert Advert Advert Advert

Biber Kentinde Salça Telaşı...

Biberiyle ünlü Kahramanmaraş’ta kışlık hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar salça üretimine hız verdi.

Biber Kentinde Salça Telaşı...
Biber Kentinde Salça Telaşı... Muhabir
Bu içerik 173 kez okundu.


Türk yemek kültürünün en önemli özelliklerinden biri olan salça, aroması ve tat için yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş’taki tarlalardan toplanan biberler kamyonlara pazara getiriliyor. Ev hanımları eşleriyle birlikte pazardan aldıkları biberleri temizleyip çöplerinden ayıklayarak makinelerde çekiyor.
Kahramanmaraş meyve ve sebze halinde de kilosu iki buçuk liradan satılan salçalık biberlere vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Kaliteli acı biberi tercih eden kadınlar, kışın yemeklerde kullanılmak için odun ateşinde büyük tavalarda pişirip cam kavanozlara koydukları salçaları büyük zahmet ve emekle hazırlıyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden sağlıklı bir besin olarak kabul edilen geleneksel ev yapımı salça, yıllardır mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.
Salça üretimi yapan Şengül Kopar, “Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz biberleri yine kendi üretim yerimizde hazırlayarak salça haline getirip satışa sunuyoruz" dedi.
Yakup Akkurt ise “Tarlamızda ürettiğimiz salçalık biberlerimizi Kahramanmaraş ve çevre illerine satıyoruz” diye konuştu.

kaynak:iha

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mersin Serbest Bölgesi'nde 27 İşçi Zehirlendi
Mersin Serbest Bölgesi'nde 27 İşçi Zehirlendi
Başkan Seçer’den Çifte Su Faturası Açıklaması
Başkan Seçer’den Çifte Su Faturası Açıklaması