Advert
Advert
Advert

Et fazla tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkilemekte

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, özellikle kronik rahatsızlığı olanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Bizim toplum olarak en büyük kültürel yanlışımız, maalesef yerken ölçüyü kaçırıyoruz. Et sağlık açısından son derece faydalı bir besin olmasına rağmen fazla tüketildiği takdirde sağlığımızı olumsuz etkilemektedir" dedi.

Et fazla tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkilemekte
Et fazla tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkilemekte Muhabir
Bu içerik 115 kez okundu.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin temel prensipleri

(İHA) 
Kurban Bayramı'nda beslenmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bahçacı, dini bayramların tüm aile bireylerini bir araya toplayan, sevgi ve mutluluğun göstergesi olarak simgelenen, geniş sofraların kurulduğu günler olduğunu söyledi. Kurban Bayramı'nda bayram geleneklerinden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığının da arttığını vurgulayan Bahçacı, "Bu dönemde özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp, damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir. Kurban Bayramı’nda bizim toplum olarak en büyük kültürel yanlışımız, maalesef yerken ölçüyü kaçırıyoruz, et sağlık açısından son derece faydalı bir besin olmasına rağmen fazla tüketildiği takdirde sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Kurban Bayramı haftası veya takip eden birkaç hafta içinde fazlaca et tüketiyoruz. Türk toplumunda bayram geleneklerinden birisinin de tatlı ikram etmek olduğunu kaydeden Bahçacı, "İkramı geri çevirmek de kültür olarak bize ters geldiği için hem eti yiyoruz hem tatlıları yiyoruz. Kurban Bayramı’nın en büyük problemi, çok aşırı beslenme ve kolesterol değeri yüksek besinleri çok tüketme. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksektir bu nedenle özellikle kalp-damar hastalığı, şeker ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etsinler ve aşırı beslenmekten uzak dursunlar. Mutlaka midelerinin bir kısmını boş bıraksınlar. Sıvı gıdaları özellikle tüketsinler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erdemli’de parke çalışmaları devam ediyor
Erdemli’de parke çalışmaları devam ediyor
4 ilde FETÖ operasyonu
4 ilde FETÖ operasyonu