Dondurma sevenler dikkat!

Dondurma sevenler dikkat!

D-Fit Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Merkezi işletmecisi Didem Yıldız Küçük, yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma hakkında açıklamalarda bulundu.

Dondurma sevenler dikkat!
Dondurma sevenler dikkat! Muhabir
Bu içerik 337 kez okundu.

 

HABER MERKEZİ/
Diyetisyen Küçük, “Dondur-ma dünyanın en sevilen tatlılarından biridir. Günümüzde büyük küçük herkesin damak zevkine hitap edecek çeşit çeşit dondurmalar . Modern teknolojilerde üretim yapan firmalar dondurmayı sadece yaz tatlısı olarak görmeyip her mevsim tüketicilerin beğenisine sunmaktadırlar” dedi.
Diyetisyen Küçük özellikle sıcak havalarda sıkça tüketilen dondurma konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. 
Dondurma alırken dikkat etmeleri gereken hususları anlatan Küçük; “Eskiden dondurma yazın tüketilir gibi bir yargı söz konusuydu. Ancak şimdi yaz kış tüketilebilir bir tatlı haline geldi. Tabii ki bu durumun olumlu ve olumsuz yönleri de vardır. Bunlardan ilki dondurma çeşidi arttıkça içerisine giren maddelerin tehlikesi artmaktadır .Çeşitliliği arttırmak farklı farklı tatlara ulaştırmak için dondurmadan uzaklaşıp masum bir tatlı durumundan çıkıp kalori patlaması yaşamaktadır. Dışı çikolata kaplı içi krema olanlar içerisinde meyve konsantresi olup tamamı buz şeklinde olanlar gibi birçok alternatif üretilmektedir. Bu da herkesin ilgisini çekmekte ve dondurma masum bir tatlıdır mantığı ile günde 3 defa yenmektedir. Ancak hazır ambalajlı olarak tüketilmekte olan dondurmaların dışı güzeldir. Çünkü çikolatadır, külaha güzeldir çünkü onu nda içine çikolata vardır. Üzerinde gördüğümüz veya içinde gördüğümüz kısmı da kremadır. Gerçek dondurma süt, salep ve şekerden oluşmaktadır. Sütlü tatlılar içerisine gerçek meyve konulabilir. Bu da meyveli dondurma olacaktır, sade sütlü dondurmanın kalori-si diğer kakaolu karemelli gibi çeşitlerine göre kalorisi daha düşüktür. Üzerine eklenen çikolata sosu veya fıstık fındıkta kalorisini arttırmaktadır. Göz-den kaçan en büyük yanlış külahıdır. Çok fazla gözle görülmez ancak bir dilim ekmeğe eşdeğer gelmektedir. Günümüzde çeşit çeşit dondurmalar üretilmektedir ama sade dondurma dünyada en fazla üretilen çeşit ünvanını hala korumaktadır” dedi.
Dondurmanın besin değeri yüksek bir tatlı olduğunu da dile getiren Diyetisyen Küçük; “Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma içerdiği protein, karbonhidrat, yağ, A, D grubu vitaminleri ve kalsiyum fosfor magnezyum gibi mineraller ile yeterli ve dengeli bes-lenme düzeninde hem çocuklar hem de büyükler için iyi bir alternatiftir. Diğer tatlılarla kar-şılaştırıldığında daha besleyici bir seçimdir. Dondurmanın kalori değeri un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlılara oranla çok daha düşüktür. 100 gram sütlü dondurma yaklaşık 190 kalori içerir. Normal bir külah ise yaklaşık 20 kaloridir. Eğer kilo kontrolüne çok önem veriyorsanız light olarak üretilen dondurmaları tercih edebilirsiniz. Fakat nasıl olsa light dondurma tüketiyorum diye üstüne karamel veya çikolata, sos, krema, fındık ya da fıstık parçacıkları eklettirirseniz masum gözüken dondurmanın kalorisi artacaktır” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kesilen ağacın altında kalan işçi hayatını kaybetti
Kesilen ağacın altında kalan işçi hayatını kaybetti
Tarsus’ta araç yangını
Tarsus’ta araç yangını