Advert

istanbul escort

istanbul escort

maltepe escort

Sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkamaya dikkat!

Sebze ve meyveler, yetiştiği topraklardan türlü yollar kat ederek soframıza geliyor. Sebze ve meyve yıkamanın püf noktalarını anlatan Uzman-lar, “Bazı kimyasallar sirkeli suda daha etkin hale gelerek tehlikeye neden oluyor” dedi.

Sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkamaya dikkat!
Sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkamaya dikkat! Muhabir
Bu içerik 138 kez okundu.

Uzmanlar, hemen hemen her gün mutlaka tükettiğimiz meyve ve sebzelerin sağlığımız açısından nasıl ve hangi yöntemle yıkanması gerektiğini anlattı. Uzmanlar, meyve sebze üretiminde kullanılan tarım ilaçlarındaki tehlikeye dikkat çekti. Sirkeli suda yıkamanın çok kullanılan bir yöntem olduğunu belirten ve “Bazı kimyasallar sirkeli suda daha etkin hale gelerek tehlikeye neden oluyor" diyen Uzmanlar, sebze ve meyvelerin bol su ile tercihen de yemek sodası eklenen su ile yıkanmasını önerdi. 
"İnsan sağlığını tehdit   ediyor" 
Tarımsal ürün verimliliğini artırmak için günümüzde pestisit adı verilen kimyasal içerikli zirai mücadele ilaçlarının yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten Uzmanlar, ancak bu kimyasal ilaçların meyve ve sebzeler aracılığıyla insanlara geçerek insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Uzmanlar , pestisitlerin sinir sisteminden solunum sistemine kadar birçok olumsuz etkiye neden olduğu, kanser ve dolaşım sistemi hastalıklarının oluşma riskini artırdıklarının bilindiğini hatırlatarak, “Bu nedenle, taze meyve ve sebzelerden pestisit kalıntılarını uzaklaştırmak büyük önem taşımakta” diye konuştu. 
Sirkeli su ile temizlemek etkili mi? 
Sebze ve meyveleri temizlemek için sirkeli su ile yıkamanın çok uzun zamandır kullanılan bir yöntem olduğunu ifade eden Uzmanlar, şöyle konuştu: 
“Yıkama suyuna sirke ilave etmenin temel amacı, asidik bir yıkama ortamı oluşturarak yetersiz yıkama ihtimaline karşılık gıda üzerinde bulunabilen muhtemel zararlı biyolojik etkenlerin uzaklaştırılmasıdır. Ancak, günümüzde yaygın olarak kullanılan pestisitlerin pek çoğunun aktif maddesi asidik koşullarda daha kararlı hale gelmektedir. Bu da yetersiz bir yıkama nedeniyle bu tür ilaçlar gıdadan uzaklaştırılamayıp vücuda alınırsa olası zararlı etkilerinin çok daha uzun süreler boyunca sürdürmelerini sağlanması demektir. Hangi sebze ve meyvede hangi pestisitin kullanıldığı bilinmediği için sirkeli suyla yıkanmamaları gerekir. Sebze ve meyveleri tamamen tarım ilacından arındırmak mümkün olmasa da duru suyla yıkayıp özellikle yeşillikleri suda bekletmek, en doğru temizleme şeklidir." 

kaynak:iha

Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erdemli semaları al bayrakla süslendi
Erdemli semaları al bayrakla süslendi
Akkuyu NGS’den Gülnar’da 23 Nisan etkinliği
Akkuyu NGS’den Gülnar’da 23 Nisan etkinliği