Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ve Huzurkent Çocuk Kampüsleri'nde 1-4 yaş arası çocuklar ve annelerine yönelik düzenlenen oyun atölyesi, çocukların sosyal, iletişimsel ve motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Silifke ve Huzurkent Çocuk Kampüsleri'nde, 1-4 yaş arası çocuklara ve annelerine yönelik Oyun Atölyesi düzenleniyor. Anne ve çocukların birlikte katıldığı atölyelerde, çocukların oyun yoluyla öğrenmeleri, sosyalleşmeleri ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Haftada bir gün, bir saat gerçekleştirilen ve 6 haftalık dönemler halinde uygulanan atölyelerde, çocukların sosyal, iletişimsel, motor gelişimlerini destekleyen etkinlikler yapılıyor. Çocukların paylaşma, iletişim kurma, grup içerisinde hareket etme ve yönergeleri takip etme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenirken, anneler de etkinliklere katılarak çocuklarının gelişim süreçlerine eşlik ediyor. Her dönem sonunda kayıtlar yenilenirken, kontenjan bulunması halinde çocuklar sonraki dönemlerde de atölyelerden yararlanabiliyor.
Atölyeye ilk katıldıklarında yeni ortama alışmakta güçlük çeken çocukların, ilerleyen haftalarda etkinliklere daha fazla katılım sağladığı, oyuncak paylaşma, grup içerisinde hareket etme ve odaklanma becerilerinde gelişim gösterdiği belirtiliyor. Anneler de öğretmenlerin yönlendirmeleriyle çocuklarının gelişimlerini destekleyecek yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi oluyor.
"Anne çocuk iletişimini güçlendiriyoruz"
Huzurkent Çocuk Kampüsü Rehber Öğretmeni Çilem Özkan, atölyelerin anne ve çocuk arasındaki bağı güçlendirdiğini belirterek, "Çocukların anneleriyle birlikte güvenli ve eğlenceli bir ortamda oyun oynayarak gelişimlerini destekliyoruz. Bu süreçte anne çocuk iletişimini güçlendiriyoruz. Çocukların sosyalleşmesini, paylaşmayı öğrenmesini, iletişim becerileri kazanmasını ve aynı zamanda motor gelişimlerini destekleyici etkinlikler yapıyoruz" dedi.
Çocukların gelişimlerini yakından takip ettiklerini ifade eden Özkan, "Çocuklar ilk hafta geldiklerinde genelde ortamda yabancılık çekiyorlar. Haliyle biraz bağırmalar, ağlamalar, arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşayabiliyorlar. 6 haftanın sonuna doğru yaklaştığımızda çocuklar artık atölyeye geldiklerinde nasıl davranacaklarını, oyuncakları nasıl paylaşmaları gerektiğini öğreniyorlar. Çoğu çocuğumuzun odaklanma süresi arttı. Oyuncak paylaşmayı öğrendiler. İlk başta annelerimiz çocuklarla etkinliklere çok fazla katılım sağlamıyorlardı. Sadece çocuğun etkinlik yapmasını bekliyorlardı ama atölyelerimiz ilerledikçe artık veliler de çocuklarını yönlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.
7 Ekim 2026 Sabahı Döviz Kurları: Dolar ve Euro'da Son Durum Ne?
11:38 - EKONOMİ