Herkesin Faturasına 150 Lira Ekleme Yapılacak!

1 senedir faturalardan düşürülen yaklaşık 150 TL doğalgaz indirimi dün gece itibari ile son buldu

EKONOMİ - 02-05-2024 08:46

NUH AKKUŞ

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında devreye giren bedava doğalgaz uygulaması dün gece saatlerinde son buldu. Geçtiğimiz sene Karadeniz doğalgaz keşfi ve rezervi konusunda açıklamaya pana Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, 1 ay boyunca bedava doğalgaz kullanımını açıklamış ve 1 sene boyunca da 25 metreküp doğalgaz indirimli olarak faturalara yansıtılacağı belirtilmişti. Bir yıldır yürürlükte olan ve Türkiye'de doğalgaz kullanan her haneye 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteği sağlayan uygulama bu gece sona erdi. Bu sayede Mayıs ayı faturaları 150 TL civarında yüksek seyredecek.

BEDAVA DOĞALGAZ UYGULAMASI SONA ERDİ

2023 yılı Nisan ayında doğalgaz fiyatlarındaki artışın hafifletilmesi amacıyla devreye giren iki uygulamanın da sonuna gelindiği belirtildi. Öyle ki 25 metreküp bedava doğalgaz uygulamasının uzatılacağı beklentisi kullanıcı taraflarında oluşurken, Bakan Bayraktar geçtiğimiz gün konu ile alakalı olarak son noktayı koydu. Bedava doğalgaz uygulamasının sona ermesiyle birlikte, vatandaşlar aynı doğalgaz tüketimini gerçekleştirseler bile, mayıs ayı faturalarında 150 TL daha fazla ödeme yapacaklar. Bu durum, özellikle düşük gelirli aileler için büyük bir yük oluşturabileceğe benzerken, dar gelirli hanelere doğalgaz desteğinin devam edeceği bilgisi verildi.

Doğalgaz desteğinin sona ermesi ve faturalara eklenecek yeni tutarlar, bireyin ekonomik durumun gözden geçirilmesi ihtiyacını ortaya koyuyor. Mayıs ayı ile alakalı BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada tarifede değişiklik olmayacağı belirtilirken, indirimli doğalgaz uygulamasının sona ermesi, vatandaşın Mayıs faturalarını kabartacağa benziyor.

Günün Diğer Haberleri