Diyetisyen Küçük, 'İftar Sonrası Şerbetli Yerine Sütlü Tatlılar Tüketin'

Anamur’da Verdiği Hizmetle Adından Sıkça Bahsettiren D-Fit Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Danışmanı Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

SAĞLIK - 31-03-2023 14:26

Havva Ulu

Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Küçük, "İftar saatinden sonra kan şekerimizi vücut yükseltmeye çalışır. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar her zaman tercihiniz olsun. Porsiyon kontrolüne dikkat etmekte de mutlaka fayda vardır" dedi.

Yeterli ve dengeli beslenmek, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan ayında da oldukça önemli. Ramazan ayında tatlı tüketiminin diğer aylara kıyasla daha arttığına dikkat çeken Diyetisyen Küçük, şerbetli yerine sütlü tatlılar her zaman tercih edilmesini önerdi. Protein yüklü besinler tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Küçük, "İftar hurma, ceviz, bademle açılabilir. Daha sonra 10-15 dakika sonra ana yemeğe geçilebilir. Ana yemeğe geçildiğinde her zaman öncelikli protein kaynaklı besinler olmalıdır. Kızartılmış ürünler yerine haşlanmış, ızgara, fırında ve buharda pişirilmiş yöntemler tercih edilebilir. Sahur ve iftar arasında günlük tüketmemiz gereken su miktarını tamamlamamız gerekir" diye konuştu.

"Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar her zaman tercihiniz olsun"

Ramazan ayında şeker krizleri olduğunu ve tüketilmesi gereken tatlı çeşitlerine değinen Diyetisyen Küçük, "İftar ve sahur arasında şekersiz kompostolar, bitkisel çaylar, ıhlamur, rezene tüketilmeli. Eğer kalp, tansiyon, şeker rahatsızlığınız yoksa yeşil çay tüketimi de gerçekleştirilebilir. Ramazan ayında özellikle tatlı krizleri yaşanabilir. Bu, gün içindeki kan şekeri düşüklüğünden kaynaklıdır. İftar saatinden sonra da kan şekerimizi, vücut yükseltmeye çalışır. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar her zaman tercihiniz olsun. Porsiyon kontrolüne dikkat etmekte de mutlaka fayda vardır" şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri