Anamur’da Koltuklar Çocuklara Emanet Edildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, geleneksel olarak kamu kurumlarının yönetim koltukları temsili olarak çocuklara devredildi.

ANAMUR - 23-04-2026 08:44

HAVVA ULU

Geleceğin yöneticileri, bir günlüğüne önemli makamların sorumluluğunu üstlenerek hem bayram coşkusunu yaşadı hem de unutulmaz bir deneyim kazandı.

Kutlama programı çerçevesinde; Kaymakamlık makamı İsmihan Çerçi Anaokulu öğrencisi Asya Koyuncu’ya teslim edildi. Garnizon Komutanlığı koltuğuna ise Özel Sınav Koleji İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Berra Eser oturdu.

Belediye Başkanlığı makamı Anamur Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Eda Lütfiye Onur’a devredilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu 15 Temmuz Milli İrade İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ozan Akyüz’e emanet edildi.

Günün anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirilen temsili devir törenlerinde çocuklar, bulundukları makamların görevleri hakkında bilgi aldı ve çeşitli talimatlar vererek yöneticilik deneyimi yaşadı. Bu anlamlı geleneğin, çocukların özgüven gelişimine katkı sağladığı ve geleceğe dair umutları güçlendirdiği vurgulandı.

 

Günün Diğer Haberleri