19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Anamur’da düzenlenen etkinlikler büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

ANAMUR - 19-05-2026 12:56

HAVVA ULU

Kutlama programına Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı Serhan Güngör, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Süreyya Topaloğlu, Anamur İlçe Emniyet Müdürü İdris Doğanay, MEÜ Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Bilge Kaan Ercan, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Kaplan ile birlikte siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında sabah saatlerinde Çavuşpınarı Parkı’nda bir araya gelen katılımcılar, Gençlik Yürüyüşü’ne eşlik etti. Bayraklar ve flamalarla gerçekleştirilen yürüyüş, Atatürk Bulvarı ve Halide Edip Adıvar Caddesi güzergâhı üzerinden Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Doğan Kuz tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programına geçildi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okunurken, şiir dinletileri de sunuldu.

Kutlamalar kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan müzikli gösteriler, halk oyunları ve tekvando gösterileri vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, gençlerin sergilediği birbirinden renkli gösterilerin ardından sona erdi.

 

 

Günün Diğer Haberleri